Netværk hjælper Syddanske virksomheder med vækst

28. maj 2014 Erhverv

Rundt omkring i de syddanske virksomheder bobler nye initiativer og gode ideer. Mange af dem er virksomhederne hurtige til at realisere. Andre kræver et længere træk. Her kan det være en fordel for virksomheden at kigge efter finansiering udefra, og et nyt netværk i Syddanmark står klar til at hjælpe.

Der er penge at hente både fra danske puljer og EU-fonde. For at give virksomhederne den bedste hjælp til at få fat i midlerne etablerer Det Syddanske EU-Kontor nu et netværk, som skaber et tæt samarbejde mellem de lokale erhvervsfremmekontorer i Syddanmark samt de mange andre erhvervsfremmeaktører i regionen:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Netværket handler om at give en bedre service til virksomhederne. Jo tættere vi arbejder sammen, jo bedre mulighed har vi for at finde det rigtige støtteprogram til virksomhedens projekter. Vi er eksperter på EU-programmerne, mens man rundt omkring lokalt i regionen er bedre til at vejlede om de danske puljer, siger direktør Jonas Groes fra Det Syddanske EU-Kontor.

Investeringer efter krisen

Artiklen fortsætter under annoncen

Virksomhederne har potentialet. De syddanske virksomheder satser nemlig mere og mere på forskning, udvikling og innovation. De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at virksomhederne i Syddanmark i 2012 brugte over fire mia. kr. på forskning og udvikling. Det er tale om en fordobling siden 2007, og mere en 600 virksomheder i Syddanmark investerer i forskning og udvikling. eu2

Artiklen fortsætter under annoncen

Investeringerne tog et dyk i kølvandet på finanskrisen, men det har ikke skræmt virksomhederne. Tværtimod har de efterfølgende skruet op for blusset. Samtidig kan flere og flere virksomheder kalde sig innovative forstået på den måde, at de introducerer nye produkter eller på andre måde nytænker måden at drive virksomheden på. Der er derfor en mulighed for at matche erhvervslivets egen investeringslyst med støttepuljerne i Danmark og EU:

– Det er skønt at se, at de syddanske virksomheder ikke har ladet sig skræmme af krisen, men tværtimod satser mere på innovation. Og vi mærker en stigende interesse fra virksomhederne for at hente EU-finansiering til deres ideer, og det er også derfor, at vi etablerer netværket, siger EU-konsulent Bjarne Andersen fra Det Syddanske EU-Kontor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Væksthus Syddanmark deltager i netværket, og ifølge direktør Liselotte Stokholm, så bliver det en fordel med et tættere samarbejde mellem erhvervsfremmeaktørerne:

– Vi bruger allerede hinanden. Vi henviser for eksempel virksomheder, som vi er i kontakt med til Det Syddanske EU-Kontor, hvis vi vurderer, at der er mulighed for at hente EU-midler til virksomheden. Og det er en klar fordel for alle at få udbredt samarbejdet endnu mere, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netværket skydes i gang på en konference i Odense den 28. maj. Her kommer flere virksomheder og fortæller, hvordan forskning, udvikling og innovation har givet deres virksomheder markant vækst.

Innovation giver vækst

Virksomheden Gamle Mursten har for eksempel netop gennemført projektet REBRICK, som EU har støttet med 5,5 mio. kr, så virksomheden kunne udvikle sin teknik til at rense gamle mursten og genbruge dem på ny. Direktør Claus Juul Nielsen fortæller, at det har givet en omsætningsfremgang på 50 procent i 2013, og han forventer en lignende vækst i 2014: penge

– Vi er gået fra 7-8 mand til 20 medarbejdere i den tid, som projektet har løbet. Det har også affødt nye projekter, blandt andet er vi i gang med at udvikle et præfabrikeret isoleringsprodukt, som kombinerer murstensskaller med isoleringsbatts. Det projekt kunne have haft lange udsigter, hvis ikke virksomheden og teknologien havde fået et boost og en erfaring i at arbejde projektbaseret, siger han.

Claus Juul Nielsen har selv nye ideer på trapperne, og han hilser netværket velkommen. Det er nemlig en fordel for ham som virksomhedsleder at kunne trække på kvalificeret hjælp til at søge om midler til projekter i Gamle Mursten.

Fakta

Netværket kommer til at bestå af alle lokale og subregionale erhvervsfremmekontorer i Region Syddanmark samt andre erhvervsfremmeaktører som erhvervsklynger, SDU Erhverv, Udvikling Fyn, Væksthus Syddanmark, Dansk Erhverv, Dansk Industri, European Enterprise Network, Delta, Force, Teknologisk Institut samt Det Syddanske EU-Kontor.

Formålet er at skabe et øget samarbejde mellem organisationerne og dele viden og erfaringer. Det skal resultere i, at virksomhederne får bedre kendskab til de mange støttemuligheder og får udnyttet dem i større omfang.

Netværket mødes to gange om året og fungerer i mellemtiden som en platform for samarbejde mellem konsulenterne fra de forskellige erhvervsfremmeorganisationer.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. august 2022 Kultur, Broager

Flot opbakning til underholdningen i parken i Broager

7. august 2022 Kultur

Søndag eftermiddag blev der bakket flot om parkunderholdning i Broager og folk hyggede sig med naboer, familie, venner og alle de andre. Især havde mange af de mindre børn nogle helt forrygende timer, hvor de løb omkring og også fik hoppet i den lille hoppeborg. Det er Broager Erhverv, Broager Kultur, BUI Rock og Broager […]

Læs mere...