Nord-Als Boldklub sammen med skolen om en fodboldlinje

16. august 2015 Nordborg

Nord-Als Boldklub har indgået partnerskab med Nordals Skolen, som betyder, at 7. klasse i dette skoleår tilbydes en fodboldlinje i forbindelse med deres skolegang.

Foto: Nord-Als Boldklub

Foto: Nord-Als Boldklub

Artiklen fortsætter under annoncen

“Fodboldlinjen er én af tre nye linjer, som 7. klasse har kunnet vælge, hvor eleverne to gange ugentligt er blandet på tværs af klasserne. Eleverne har før sommerferien afleveret motiverede ansøgninger og været til en samtale, inden de kunne optages på én af linjerne”, siger viceskoleder på Nordals Skolen Frank Andersen i en pressemeddelelse.

Fodboldlinjen sikrer at eleverne, udover de obligatoriske idrætslektioner, tilbydes fodboldtræning 4 lektioner ugentligt. Træningen foregår mandag og fredag morgen på banerne ved Nordals Idrætscenter, hvor Nord-Als Boldklub stiller materialer og klubhus til rådighed. Derudover vil der på sigt kunne tages udgangspunkt i fodbold i andre fag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er som idrætsforening naturligvis glade for at samarbejde med Nordals Skolen for at kunne motivere eleverne yderligere til deres skolegang og give dem mulighed for mere bevægelse”, siger formand for Nord-Als Boldklub Jesper Larsen.

Foto: Nord-Als Boldklub

Foto: Nord-Als Boldklub

Artiklen fortsætter under annoncen

Netop mere motivation til skolegang og muligheden for mere bevægelse er formålene med fodboldlinjen, som har tilknyttet to lærere og en træner fra Nord-Als Boldklub;  Oliver Jon Christensen, idrætslærer på Nordals Skolen og Jan Nino Jørgensen, lærer på Sportsefterskolen SINE og indehaver af DBU´s træner A-licens er sammen med Kim Hansen, træner for Nord-Als Boldklub´s  U15 piger, dem som står for træningen.

Breder fodbold mere ud

“Vi stiller naturligvis gerne vores materialer, trænere og klubhus til rådighed for et så godt projekt som fodboldlinjen. Vi håber naturligvis, at linjen både vil motivere eleverne i deres skolegang, men også at de får lyst til at dyrke mere motion og gerne spille fodbold”, siger formand for Nord-Als Boldklub Jesper Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

download

Foto: Nord-Als Boldklub

Muligheden for at etablere partnerskabet mellem Nord-Als Boldklub og Nordals Skolen udspringer af skolereformen, som trådte i kraft i forbindelse med seneste skoleår.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Fodboldlinjen er sammen med de to andre linjer i første omgang forsøgsordninger for skoleåret 2015/2016, og det har ikke været et krav for optagelse, at man allerede spiller fodbold eller dyrker anden idræt i sin fritid. Det glæder os, at 18 elever havde fodboldlinjen som deres første prioritet, som de alle har fået opfyldt”, siger viceskoleleder på Nordals Skolen Frank Andersen.

Projektet støttes økonomisk af DBU, som også finder, at fodboldlinjen er en god måde at skal skabe sammenhæng mellem skole og foreningsliv.

“Støtten fra DBU og samtidig deres anerkendelse af vores samarbejde med Nordals Skolen, betyder for os som forening, at vi bl.a. kan stille ordentlige materialer til rådighed og samtidig lægge de frivillige timer i, som projektet kræver. Jeg ser gode perspektiver for skolen og for os i projektet på både kort og lang sigt”, siger formand for Nord-Als Boldklub Jesper Larsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...