Nordborg: Måske var livet skønnere i de gode gamle dage

9. august 2014 Kultur

På den historiske dag i Nordborg, var det middelalderen og vikingetiden, der blev vist frem i parken ved slottet. Og med de mange historietro telte som kulisse blev der vist islandske heste, som er særdeles hårdføre.

Den heldige taber kan se frem til festlighederne i Valhal.

Den heldige taber kan se frem til festlighederne i Valhal.

Artiklen fortsætter under annoncen


– Islandske heste er den art, der er mest udbredt i verden. De er ret hårdføre og har det fint med kulde. Når det sner, så smelter sneen, der lander på dem ikke, så de er virkeligt godt isolerede, siger en hesteejer.

Middelalderens riddere havde set det smarte i at dyste i konkurrencer og så varede livet jo noget længere end det gjorde for dem, der hellere vil duellere på liv og død.

Middelalderens riddere havde set det smarte i at dyste i konkurrencer og så varede livet jo noget længere end det gjorde for dem, der foretrak en duel på liv og død.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu brugte vikingerne tid på andet end at ride rundt på deres heste. Der var også uenigheder, der skulle løses og det skete ind imellem med våben.

I vikingetiden drømte ingen om, at de skulle sove stille ind i sengen. Det udløste jo ikke en billet til Valhals fester og farver. Blev man derimod slået ihjel under kamp, så blev porten åbnet og morskaben kunne begynde. Måske er det derfor, at vikingerne i dag beskrives som frygtløse.

– Vikingerne havde blandt andet tunge slagsværd og de var skarpe som barberblade. Altså skete der virkeligt noget, når man blev ramt, blev der sagt i optakten til duellerne, hvor sværdene skulle svinges.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere byger ramte den historiske dag, men gæsterne var lige så seje, som vikingerne i sin tid var, så de blev. Mange fik et kig i boderne, hvor det mest moderne var kaffe, sodavand og det lokalhistoriske arkiv. Og det giver et godt helhedsindtryk, når historiens tema holder hele vejen igennem.

billede

Skrevet af: Ole [email protected]
6. december 2023 Politik, Sønderborg

Tysk rederi vil sejle faste ture mellem Flensborg og Sønderborg

6. december 2023 Politik

Et tysk rederi har henvendt sig til Sønderborg Havn og Sønderborg Kommune med ønske om at starte en fast turbåd mellem Flensborg og Sønderborg fra midten af marts måned. Rederiet ønsker at sejle to til tre gange dagligt med op til 50 passagerer mellem Flensborg og Sønderborg til ultimo oktober. Sikkerhedsregler siger, at området, hvor […]

Læs mere...