Nordborg Rotary Klub gav 10.000 kroner til Foreningen for Servicehunde-Brugeres Rettigheder

Mathilde fik 10.000 kroner. Privat foto
Mathilde fik 10.000 kroner. Privat foto
3. juli 2023 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Mathilde blev i 2018 ramt af svær sygdom – 17 år gammel. Trods utallige undersøgelser og indlæggelser havde lægerne svært ved finde frem til, hvad hun fejlede. Sygdomsforløbet resulterede i adskillige epileptiske anfald næsten dagligt – uge efter uge. Lægerne måtte efter et år og seks måneder beklageligvis meddele Mathilde og hendes forældre, at hun måtte indse, at hun ikke ville være i stand til at fuldføre sin gymnasieuddannelse, at hun ikke skulle forvente nogensinde at få et arbejde og at hun ikke ville blive i stand til at klare sig selv på egen hånd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mathilde ville ikke give op – hun søgte oplysninger og informationer på nettet, og her stødte hun på begrebet ’servicehund’, som ingen fagpersoner, der havde været inde omkring hendes sygdomsforløb  havde nævnt for hende og forældrene, skriver Nordborg Rotaryklub.

I dag, 22 år gammel, kan hun se tilbage på dagen, hvor hun fik sat studenterhuen hovedet. Og i dag studerer hun historie på Københavns Universitet, og bor i lejlighed på Amager, uden hjælp fra andre. Bortset fra sin servicehund, Silke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne livsfortælling – fra perioden fra 17 til 22 år – fortalte hun for nylig ved et Rotarymøde i Nordborg. Med servicehunden, Silke, som sin trofaste ledsager.

De seneste tre måneder har Mathilde ikke haft et eneste anfald. Takket være Silke, der er trænet til at opfange signaler om, at et muligt anfald er på vej. Servicehunden gør straks Mathilde opmærksom på faren, så hun kan gøre foranstaltning til at undgå anfaldet.

Disse værdifulde livserfaringer har Mathilde efterfølgende valgt at dele med andre i samme situation, hvorfor hun har været med-initiativtager til at starte ‘Foreningen for Servicehunde-Brugeres Rettigheder‘. Et af formålene er naturligvis at medvirke til at oplyse om nytten af en servicehund, og ikke være ladt i stikken, som Mathilde kunne været endt, hvis hun ikke stædigt havde nægtet at se fagfolkenes dom i øjnene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nordborg Rotary Klub besluttede i forlængelse af denne aftens stærke indlæg at bakke Mathilde og foreningen op i deres bestræbelser på at udbrede kendskabet til foreningen, og deres arbejde med at varetage servicehunde-brugeres rettigheder. Nordborg Rotary Klub støtter formålet med 10.000 kroner.

13. juli 2024 Ringriderfesten, Sønderborg

Se hvad Ringriderfesten har på lørdags-programmet

13. juli 2024 Ringriderfesten

Her kan du se Ringriderfestens lørdagsprogram: 10:15: Forkoncert med Skælskør Marinegarde på Rådhustorvet. 11:00: Koncert på Rådhustorvet med Tveit Union Musikkorps, Members of Scots Guards Assosiation Pipes, Ukraine Pontoon Bridge Orchestra, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes And Drums, Danfoss Orkestret og Ringriderfestens Heroldere. 12:30: Cykelringridning – Check-In 12:30 – 14:00: Rytterkroen Lørdags Special: Spis de sild […]

Læs mere...