Nova Data fejrer rund fødselsdag med flot fest i gaden

28. juli 2015 Erhverv
Nova-1501

Til venstre ses nuværende ejer, Kenan Hansen – Til højre ses Nova Data’s fader, Helge Hansen

For 20 år siden, i 1995, traf Helge Hansen en beslutning.

Artiklen fortsætter under annoncen

En beslutning som nu, tyve år senere, viser sig at være en rigtig fornuftig beslutning. Han fik den idé, at sønderborgenserne manglede en edb-butik, hvor servicen var i højsædet.

Hos Helge Hansen var der ikke langt fra tanke til handling, og da han fik mulighed for at leje et butikslokale bagved det gamle Kvickly, kastede han sig ud i tilværelsen som butiksejer.

Senere flyttede han op øverst i Perlegade – der hvor der i dag er grønthandler – for så et par senere at flytte ned til den nuværende adresse lige overfor Føtex på gågaden i Sønderborg.  I starten af NovaData’s levetid handlede Helge stor tset kun med spil, og det gjorde, han kunne undgå at skulle bruge en formue på at have et kæmpe lager.

Først senere udvidede NovaData sig til også at handle med hardware, altså fysiske computer dele, såsom harddiske, kydkort, grafikort osv.

Efter 3 år bag disken valgte Helge Hansen i ’99 at sælge butikken til den dengang meget unge Kenan Hansen. Lige fra start af, havde Kenan Hansen været med i Nova Data, så da han overtog butikken, var han ikke helt ukendt med NovaData.

Efter overtagelsen skete der ting og sager. Hvor Helge er mere til at hyggehandle, så er Kenan Hansen lidt mere cool businessman, og allerede dengang for knap 17 år siden var der brug for en strategisk og overvejende tankegang for at få butikken til at løbe rundt.

Og her 20 år senere må det siges, at Kenan Hansen har forstået at gøre Nova Data til byens førende computerbutik.

På lørdag er det så tid til at fejre fødselsdag i NovaData.

Og det gøres med stil.

He11742629_10206115964752319_6575914070374024859_nle dagen igennem vil der være gode køb at gøre i butikken, og når butikken så lukker en time senere end almindeligt på lørdage – nemlig  kl 14 – starter den rigtige fest. Kenan Hansen har lejet en stor scene, der stilles op ved Bryggertorvet ud for Nova Data og Føtex.

Nova Data har hyret Munch & Broderskabet, der spiller Gasolin-numre, som var det Gasolin selv der stod på scenen og gav den gas. Der bliver også sat et stort telt op, så at der vil være mulighed for at søge ly, hvis der skulle komme en lille byge.

I teltet vil der være mulighed for at få en gratis fadøl eller en vand samt snacks.

Besøg butikken for at få en invitiation til festen og se alle de gode tilbud.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk