Nu er kommunens aftale med Røde Kors’ Vågetjeneste central

Vivi Brit Nielsen og Henriette. Foto: Ole Kæhler
Vivi Brit Nielsen og Henriette. Foto: Ole Kæhler
18. maj 2024 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Tidligere havde Vågetjenesten i Røde Kors samarbejdsaftaler med de forskellige plejecentre i kommunen og med hjemmeplejedistrikterne, men nu er der lavet en aftale, der gælder hele kommunen – undtaget Nordborg, hvor de har deres egen lokale vågetjeneste.

Det fortæller Henriette, som er leder af Røde Kors’ vågetjeneste. Hun siger videre, at der selvfølgelig stadig er dialog med de enkelte plejecenter og de forskellige hjemmeplejedistrikter.

“Jeg kender til jeres arbejde fra nærmeste hold og synes, det er en fatastisk indsats, som I gør. Den betyder rigtigt meget for familierne og selvfølgelig også for døende, som ikke har pårørende”, siger Vivi Brit Nielsen, som er Venstres medlem i Social, Senior og Handicapudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Blandt vores vågere er der nogle, som er i arbejde, nogle har også børn, så det er begrænset, hvad de kan tage af vagter. Vores ældste frivillige er 84 år”, siger Henriette og fortæller, at langt de fleste vågetjenester ligger i nattetimerne og en vagt er på fire timer.

“Hvis vi tænker på et ældre ægtepar, hvor den ene er døende, så dækker den pårørende dagtimerne og vi tager os af natten. Det er oftest om natten, den døende har det mest svært og har flest smerter”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fortæller videre, at det er privilegie at våge over en døende, at komme med på den sidste del af rejsen.

“Og vi kan noget, som pårørende ikke kan, fordi vi ikke er følelsesmæssigt indvolveret. De pårørende er jo tæt på, mens vi har erfaringer, som vi kan trække på – og vi er meget opmærksomme på, at den døende skal være ordentligt dækket mod smerter”.

Vivi Brit Nielsen spurgte, om Røde Kors har de vågere, der er brug for.

“Vi kan sagtens bruge flere, fordi vi er alene om opgaven – eksempelvis har den store forening, Ældre Sagen, ikke en vågetjeneste”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan komme med på holdet ved at tage kontakt gennem Røde Kors’ hjemmeside.

SønderborgNYT har tidligere talt med Birgit Kirsten, som er frivillige våger. Her kan du læse, hvad hun siger om det at være våger.

 

 

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...