Nu er kommunens ansatte røgfri i arbejdstiden

4. januar 2020 Politik

Fra første januar indførte Sønderborg Kommune et rygeforbud i hele arbejdstiden – også i pauserne. Dermed er det slut med at tage en smøg med kollegerne.

Røgfri arbejdstid betyder, at medarbejderne ikke må ryge i arbejdstiden – hverken indendørs, udendørs eller udenfor matriklen.

På Vejle Sygehus forklarer specialeansvarlige overlæge på medicinsk afdeling, Anders Løkke Ottesen, at ét af de helt store problemer med rygning er,  at man i gennemsnit mister otte til ti år af sin levealder, når man ryger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det vil de fleste måske være ligeglade med, men problemet er, at man ikke dør rask. Man dør syg. Det vil sige, at man er syg i mange år op til, at døden indtræffer”, fortæller Anders Løkke Ottesen til TV Syd.

Han fortæller, at det allerede efter de første år er muligt at se misfarvningen på lungerne. Det er en proces, der begynder fra den første cigaret.

Haderslev, Vejen og Varde kommuner har også indført røgfri arbejdstid.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...