Nu skal børnene markere 1864

26. september 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Sønderborg er i uge 42 fyldt med 1864-aktiviteter i børnehøjde. DR rykker ud med kendte programmer i anledning af premieren på tv-serien ”1864”.

Nu er det børnenes tur til at markere 150-året for Slaget ved Dybbøl.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det sker med et overflødighedshorn af aktiviteter og tilbud til børnefamilier i hele efterårsferien både ved Sønderborg Slot og Historiecenter Dybbøl Banke.1864 - a

Danmarks Radio blænder op for sin store og hidtil dyreste tv-serie ”1864” søndag den 12.

Artiklen fortsætter under annoncen

oktober. Dagen efter står skuespilleren Sarah Sofie Boussnina i DR-teltet ved Sønderborg Slot. Hun spiller 2014-figuren Claudia i tv-serien, og børn kan tage billeder og få en snak med hende, mens hun skriver autografer.

Artiklen fortsætter under annoncen

I løbet af efterårsferien kan man også møde Johannes Larsen, der spiller Wilhelm Dinesen, Karen Blixens far, og den kvindelige hovedrolleindehaver Marie Tourell Søderberg. Hun spiller Inge, der har skrevet den dagbog, som er omdrejningspunktet i serien.

  • Det har været vigtigt for regionen, at markeringen af 150-året for Slaget ved Dybbøl er fremadrettet og kommer så bredt ud som muligt.
    Artiklen fortsætter under annoncen

    Derfor er det godt at se, at der er så mange spændende tilbud til børnene i efterårsferien i Sønderborg, siger Carl Holst (V), formand for Region Syddanmark.

Bliv selv skuespiller

Børnene kan også lege skuespiller for en stund.

Artiklen fortsætter under annoncen

DR har under temaet ”Krig, krudt og kostumer – tag med DR tilbage til 1864” taget kostumer1864 med fra tv-serien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børnene kan prøve kostumer, forsøge sig som skuespiller og leve sig ind i tiden omkring 1864 med bl.a. DRs 1864-generator. Derudover rykker Danmarks Radio ud med flere kendte børneprogrammer fra DR Ultra.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nørderne Kåre og Emil laver sceneshow i røg og damp, og de to lokale skoler Gråsten Skole og Sønderskov-Skolen skal deltage i optagelser til Fredagsfesten, hvor elever og lærere fra de to skoler dyster med hinanden og med mange børn som publikum.

  • DR ønsker at brede markeringen af 1864 ud over hele året og gøre den historisk skelsættende begivenhed relevant og nærværende for både børn og voksne.
    Artiklen fortsætter under annoncen

    Derfor er vi også med ved den store børne- og familiebegivenhed i Sønderborg i efterårsferien i anledning af premieren på DR dramaserien ”1864”, siger direktør i DR Danmark, Anne-Marie Dohm.

Læs om alle aktiviteterne HER.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Økonomiudvalget skal se på hvordan flere uddannelser trækkes til Sønderborg

18. april 2021 Uddannelse

Der er igennem flere år arbejdet på at få flere uddannelser til kommunen og det er sket igennem forskellige råd og udvalg og i tæt dialog med områdets uddannelsesinstitutioner og virksomheder. I 2021 er der i den politiske debat i Folketinget og regeringen sat fokus på, at der skal være flere uddannelsespladser regionalt og lokalt […]

Læs mere...