Nu skal børnene markere 1864

26. september 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Sønderborg er i uge 42 fyldt med 1864-aktiviteter i børnehøjde. DR rykker ud med kendte programmer i anledning af premieren på tv-serien ”1864”.

Nu er det børnenes tur til at markere 150-året for Slaget ved Dybbøl. Det sker med et overflødighedshorn af aktiviteter og tilbud til børnefamilier i hele efterårsferien både ved Sønderborg Slot og Historiecenter Dybbøl Banke.1864 - a

Artiklen fortsætter under annoncen

Danmarks Radio blænder op for sin store og hidtil dyreste tv-serie ”1864” søndag den 12. oktober. Dagen efter står skuespilleren Sarah Sofie Boussnina i DR-teltet ved Sønderborg Slot. Hun spiller 2014-figuren Claudia i tv-serien, og børn kan tage billeder og få en snak med hende, mens hun skriver autografer. I løbet af efterårsferien kan man også møde Johannes Larsen, der spiller Wilhelm Dinesen, Karen Blixens far, og den kvindelige hovedrolleindehaver Marie Tourell Søderberg. Hun spiller Inge, der har skrevet den dagbog, som er omdrejningspunktet i serien.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Det har været vigtigt for regionen, at markeringen af 150-året for Slaget ved Dybbøl er fremadrettet og kommer så bredt ud som muligt. Derfor er det godt at se, at der er så mange spændende tilbud til børnene i efterårsferien i Sønderborg, siger Carl Holst (V), formand for Region Syddanmark.

Bliv selv skuespiller

Børnene kan også lege skuespiller for en stund. DR har under temaet ”Krig, krudt og kostumer – tag med DR tilbage til 1864” taget kostumer1864 med fra tv-serien. Børnene kan prøve kostumer, forsøge sig som skuespiller og leve sig ind i tiden omkring 1864 med bl.a. DRs 1864-generator. Derudover rykker Danmarks Radio ud med flere kendte børneprogrammer fra DR Ultra. Nørderne Kåre og Emil laver sceneshow i røg og damp, og de to lokale skoler Gråsten Skole og Sønderskov-Skolen skal deltage i optagelser til Fredagsfesten, hvor elever og lærere fra de to skoler dyster med hinanden og med mange børn som publikum.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • DR ønsker at brede markeringen af 1864 ud over hele året og gøre den historisk skelsættende begivenhed relevant og nærværende for både børn og voksne. Derfor er vi også med ved den store børne- og familiebegivenhed i Sønderborg i efterårsferien i anledning af premieren på DR dramaserien ”1864”, siger direktør i DR Danmark, Anne-Marie Dohm.

Læs om alle aktiviteterne HER

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...