Nu skal der stemmes medlemmer ind i Folkeoplysningsudvalget

1. marts 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Den 21. marts er det tid til at vælge medlemmerne af Folkeoplysningsudvalget. Så hvis du og din forening ønsker at have en finger med i beslutninger om foreningslivet i kommunen, så bør I overveje at stille op.

Udvalget er de folkeoplysende foreningers interesseorgan og omfatter de titusindvis af borgere, der er aktive i for eksempel aftenskoler og aktivitetsforeninger.

Det er også Folkeoplysningsudvalget, der fordeler tilskuds-, pulje- og lokaletilskudsmidler. Desuden er udvalget høringspart i forhold til kommunens budgetter og politikker på området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Landergren, formand for det “gamle” Folkeoplysningsudvalg, håber, at der sidder nogle ildsjæle ude i foreningerne, der synes, at det kunne være spændende at tage en tørn med.

”Som medlem af Folkeoplysningsudvalget kan man påvirke foreningslivets rammer. Vi har mange foreninger – og dermed rigtigt mange mennesker i foreningerne. Man er med til at have en hel del at skulle have sagt, og man kan være med til at flytte nogle ting, der betyder noget for rigtig mange mennesker”, siger Peter Landergren i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

På valgaftenen skal der vælges 13 brugerrepræsentanter og 22 stedfortrædere inden for følgende grupper:

Idræts- og fritidsforeninger: fem medlemmer

Oplysningsforbund/aftenskoler: tre medlemmer

Spejder- og ungdomskorps: to medlemmer

Øvrige foreninger: to medlemmer

Handicaporganisationer: et medlem

Hvem kan indstille og stille op?

Foreninger, aftenskoler m.m. hjemmehørende i Sønderborg Kommune, som på et tidspunkt siden 22. marts 2017 har gennemført folkeoplysende virksomhed i Sønderborg Kommune med tilskud fra FO-loven, eller anvendt lokaler anvist i henhold til loven, kan indstille og stille op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er kun de foreninger, aftenskoler mm., som møder op på valgdagen, der har indflydelse på sammensætningen af Sønderborg Kommunes Folkeoplysningsudvalg for byrådsperioden 2018-2021.

Så det er med at være til stede 21. marts.

Valget foregår klokken 19 i Rådhusets kantine.

For at lette registreringen af den enkelte forening, aftenskole mm., der ønsker at deltage i valget, bedes interesserede senest mandag 19. marts 2018 tilmelde sig HER via nemtilmeld

14. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Markedsdage trækker folk til

14. juni 2024 Erhverv

Både i dag, fredag, og i morgen, lørdag, er der Markedsdage i SønderborgNYT, hvor der fredag eftermiddag var orkestre fra Musikskolen på scenen i Apotekerhaven. “Vi har sørget for et lille tog, så børn kan blive kørt en tur rundt i gaderne og der er highjumping ved Citykrydset. Og så er der forresten også musik […]

Læs mere...