Nu skal politikerne se på det kommende budget

18. august 2021 Politik

Forvaltningens budgetudspil er lagt frem for byrådsmedlemmerne i mandags og onsdag var det på bordet i Økonomiudvalget og nu skal det førstebehandles.

“Der skal findes 21 millioner kroner mere end først antaget, hvis vi ønsker at holde det nuværende serviceniveau – og det skyldes at flere borgere end tidligere har brug for hjælp”, siger borgmester Erik Lauritzen efter dagens møde i Økonomiudvalget.

Borgmesteren fortæller, at det er et problem, der ikke alene findes i Sønderborg, men også i andre kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet for borgmesteren er, at kommunen lander med en kassebeholdning på ikke under 75 millioner kroner.

“Fortsætter vi som nu, så falder kassebeholdningen i 2023 og det er bekymrende”, siger Erik Lauritzen.

Byrådet har fundet besparelser for 10 millioner kroner i 2022-budgettet og i de efterfølgende tre år skal der findes 15 millioner kroner om året. Alt i alt skal der spares 55 millioner kroner på driften af kommunen.

“I Venstre mener vi, at der skal kigges på administrationsudgifterne og så skal vi se på, hvor meget eller lidt, der skal bygges”, siger Tage Petersen til SønderborgNYT. Og også borgmesetren mener, at der skal skrues ned for kommunalt byggeri.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren fortæller desuden, at der har været et glimrende samarbejde i Byrådet gennem snart fire år – og han er derfor optimistisk og går ud fra, at der også bliver bred enighed om det budget, der nu skal førstebehandles.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk