Ved såkaldte folkehøringer i Sønderborg og fire andre steder i landet skal deltagerne diskutere, hvordan vi skal få flere til at spise sammen.
Det handler om ordentligt mad og måltider.
Hanne Risgaard, der er direktør for Skærtoft Mølle, står for folkemødet i Sønderborg:
“Mine forventninger er en engageret, vedkommende og tiltrængt debat om vores madkultur. Vi har heldigvis en stærk en tradition i Sønderjylland for at forbinde en ”gammeldags madkultur” med et moderne og tidssvarende madudtryk. Folkemødet giver os mulighed for at diskutere, hvordan vi i dagligdagen fremmer den stolte madtradition i måden, vi serverer vore måltider på – både omkring de hjemlige spiseborde, på sygehuse og i vore mange børne- og ældreinstitutioner”, siger Hanne Risgaard.
Der er et stykke vej fra de langtidsholdbare vacumpakkede rugbrødsmadder – specielt fremstillet til ældre medborgere – og så til den madkultur, som folkehøringerne kommer til at handle om.