Ny diskussion om 1864 blusset op på internettet

30. oktober 2014 Kultur

Efter at Jens Morten Hansens kronik først har kunnet læses i Jyllands-Posten og derefter i Flensborg Avis, er diskussionen om dens mange elementer – men specielt krigen i 1864 – blusset op på internettet, skriver Flensborg Avis.1864 1

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg undres over, at en adjungeret professor ved et universitet vil sætte sig til tastaturet for at kloge sig på noget, han så helt åbenlyst ikke har den ringeste forstand på. Jeg har lige læst Jens Morten Hansens kronik. Danmark har ifølge kronikøren i nationalt overmod provokeret Tyskland til krig (1864), grisk profiteret økonomisk på Tysklands krige (1914-1918), villigt samarbejdet med en nazistisk tysk besættelsesmagt (1940-1945) og nådesløst sultet tyske kvinder og børn ihjel, da Tyskland selv var for svagt til at gøre indsigelse (1945-1946). Danmark er kort sagt »én af Europas mest upålidelige nationer«. Men ikke nok med det: Skamfølelsen over at være så usle har danskerne vendt til et uslukkeligt had imod Tyskland. Suk! Hvor skal man næsten begynde, skriver historikeren René Rasmussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

1864 3Han noterer sig, at professoren er geolog:

“Hvis jeg ville skrive en kronik om geologi, ville jeg sætte mig væsentligt bedre ind i sagerne, end det ser ud til, at han har sat sig ind i historien”, skriver René Rasmussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han bliver sekunderet af en anden historiker, Rasmus Glenthøj, der for nylig har udgivet et meget rost værk om krigen i 1864:

“Der er få huller i mandens uvidenhed”, skriver han.

Læs Flensborg Avis’ artikel på www.fla.de

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk