Ny forening sikrer folkBALTICA

13. november 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Den dansk-tyske folk-festival folkBALTICA cementerede torsdag sin fremtid, da foreningen folkBALTICA officielt overtog festivalen efter et tysk

Kulturchef er formand i folkBaltica.

Kulturchef er formand i folkBaltica.

Artiklen fortsætter under annoncen

selskab af samme navn. Juridisk er foreningen registreret i Tyskland, mens det langt vigtigere praktiske arbejde nu er styrket gennem danske og tyske partnere i form af de to kommuner Sønderborg og Flensburg, mindretalsorganisationerne Bund Deutscher Nordschleswiger og Sydslesvigsk Forening samt de to folk-organisationer LAG Folk fra tysk og ROSA-folk fra dansk side.

“Det falder kun Sønderborg naturligt at fortsætte dette fremragende samarbejde, som vi i årevis har haft med folkBALTICA. Det er fedt at være med i en så stærk festival med et så stærkt brand – og med så utrolig høj, musikalsk kvalitet”, siger John B. Frederiksen, der i sin egenskab af kulturchef for Sønderborg Kommune indtager pladsen som næstformand i folkBALTICAs bestyrelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samme tilfredshed lyder fra hans kollega i Flensburg og bestyrelsens formand:

“Vi glæder os over, at det organisatoriske er faldet på plads. Det styrker platformen for det kunstneriske arbejde i en levedygtig festival”, siger Torge Korff, Flensburgs kulturchef.

Programmet klar

I månedsvis har festivalens kunstneriske leder, Harald Haugaard, arbejdet ufortrødent på programmet for folkBALTICA 2015. Koncerterne vil ligge i dagene 6. – 10. maj.

Temaet lyder ”Vesterhav-Østersøen”, og festivalen fortsætter sin musikalske ekspansion mod vest ved at hente en række kunstnere ind fra blandt andet England, Skotland og Shetland.