Nyd Sankt Hans aften med symfoniorkesterkoncert og bål på vandet

6. juni 2017 Kultur

Symfoniorkestret slutter sæsonen med en smuk koncert fredag den 23. juni 2017 i koncertsalen Alsion i Sønderborg og efterfølgende Sankt Hans bål på vandet ud for Alsion. Koncerten dirigeres af den berømte hollandske dirigent Kees Bakels og byder på violinsolo med orkestrets egen internationale anerkendte violinist Carmen Rosu-Nicolescu.

Til koncerten bliver der opført værker af Chabrier, Ravel, Saint-Saëns, Chausson og Tjajkovskij som på smukkeste vis afslutter en sæson, hvor der har været ekstra fokus på violinen.

Carmen Rosu-Nicolescu, som optræder som violinsolist, er uddannet i USA og Rumænien. Hun har studeret hos anerkendte internationale violinister og har opnået meget fine internationale anmeldelser. Hun har optrådt som solist i adskillige internationale orkestre og været assistent i det nationale radiosymfoniorkester i Bukarest Radio National Orchestra. Efter sin ankomst til Danmark i 2002, blev hun så forelsket i Danmark og naturen omkring Sønderborg, at hun har slået sig ned permanent, skriver symfoniorkestret i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Populær gæstedirigent gæster Alsion igen

Der er tale om en tilbagevenden til Sønderjyllands Symfoniorkester når Bakels igen skal dirigere orkestret. Han har dirigeret flere succesfulde koncerter i Sønderborg, og det er med stor begejstring, at Bakels igen skal dirigere orkestret.

Artiklen fortsætter under annoncen

I klassiske kredse er Bakels et verdensberømt ikon, som formår at fylde koncertsale fra Malaysia i øst til USA i vest.  Bakels er oprindelig uddannet violinist men fortsatte sin karriere som dirigent. Siden er han blevet en eftertragtet gæstedirigent i nogle af verdens mest prestigefylde koncertsale, og Sønderjyllands Symfoniorkester glæder sig til endnu et samarbejde med den talentfulde dirigent.

Traditionen tro slutter aftenen med Sankt Hans bål på vandet, Midsommervisen og mulighed for at købe pølser og brød til smukke toner fra symfoniorkestret.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...