Nye erhvervsindsatser er på vej

10. oktober 2018 Politik

En ny handleplan på erhvervsområdet er netop indstillet til Byrådets godkendelse af Erhvervsudvalget. I den konkretiseres handlinger på fire forskellige indsatsområder, der handler om erhvervsservice og -venlighed, behovet for arbejdskraft, kommunens image som bosætningskommune samt infrastruktur og transportforhold.

Handleplanen er lavet på baggrund af en elektronisk spørgeskemaundersøgelse hos et bredt udsnit af områdets virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

279 virksomheder har svaret på spørgeskemaet, og det er mere end dobbelt så mange besvarelser end undersøgelsen i 2015.

Initiativerne i handleplanen sættes i gang i et tæt samarbejde mellem Sønderborg Kommune og Sønderborg Vækstråd og bygger på den analyse, som kommunens Erhvervsservice og Vækstrådet har fået lavet af et uvildigt analysebureau, skriver kommunen i en pressemeddelelsde.

Konkrete handlinger omfatter blandt andet en efterspurgt database over områdets virksomheder, yderligere fokus på synlighed af kommunens udbud og indkøb hos blandt andre områdets lokale virksomheder, optimering af sagsbehandlingstider, forretningsudviklingsstøtte til iværksættere og SMV-virksomheder samt en promovering af materialet til markedsføring af Sønderborg-området, som virksomhederne frit kan anvende eksempelvis i forbindelse med rekruttering af nye medarbejdere.

“Det er glædeligt, at vi har landet en handleplan, som er så konkret og målrettet. Handleplanens indsatser bygger på det største statistiske grundlag i Sønderborg Kommunes historie, så jeg er overbevist om, at vi rammer målskiven, og at vores virksomheder vil kunne mærke en effekt”, siger erhvervsudvalgsformanden, Gerhard Bertelsen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk