Nyt forsøg på at få godkendt drift af Kurhusskoven

5. april 2018 Kultur

Sønderborg Kommune ønsker at gøre op med flere års tilbageholdende drift af Kurhusskoven. Det kan ske, hvis Fredningsnævnet godkender den plan for vedligeholdelse, som kommunen med Miljøstyrelsens opbakning sætter sin lid til nu. En tur i Kurhusskoven med dens naboer og øvrige interessenter viste, at også de – når det ikke er muligt at give hele skoven parkpræg – bakker op om forslaget.

For nylig var omkring 40 mennesker på en forårstur i Kurhusskoven. Gruppen bestod af primært skovens naboer, men også formand for Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune, Aase Nyegaard, og medarbejdere fra Sønderborg Kommune deltog. Undervejs på turen fortalte Birgit Thingsgaard, der er landskabsarkitekt i Sønderborg Kommune, om det forslag til driftsplan, som kommunen nu arbejder på at få godkendt i Fredningsnævnet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Både skovens naboer, brugere og kommunen ønsker, at Kurhusskoven er attraktiv og imødekommende at se på og færdes i. I vores arbejde for at få godkendt en driftsplan, har vi taget kontakt til Miljøstyrelsen, som siger god for vores seneste oplæg. Men først ønskede vi borgerinddragelse ved at præsentere planen for naboerne og de øvrige interessenter i og omkring skoven, og jeg synes, at skovturen var en meget positiv oplevelse, hvor vi fik præsenteret forslaget på stedet og bagefter kunne drøfte den over en sandwich på Ladegård. Mit indtryk er, at alle glæder sig til, at der kommer styr på driften, og flere meldte sig som interesserede i den videre proces”, siger Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Miljøstyrelsen har i august 2017 godkendt principperne i forslaget til driftsplan. Efter turen med interessenterne i Kurhusskoven for nylig har 14 af dem meldt sig til at deltage i den videre proces. Den går ud på, at der holdes en workshop i løbet af foråret, hvor der arbejdes videre med kommunens forslag. Resultatet heraf sendes til godkendelse i Fredningsnævnet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. januar 2022 112, Sundeved

Hurtigt styr på skorstensbrand

27. januar 2022 112

Torsdag eftermiddag var der brand i en skorsten på et stråtægt hus på Blansskov ved Blans. “Vi fik hurtigt styr på branden, som fik lov til at brænde ud”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen til SønderborgNYT.  

Læs mere...