Nyt stof kan bekæmpe MRSA-bakterien

30. september 2014 Erhverv

En sønderjysk opfindelse vil gøre det billigere og nemmere at behandle det stigende antal danskere, der er smittet med den resistente svinebakterie MRSA.gris

Opfindelsen er en behandlingsmetode med et præparat, der vil gøre multiresistente bakterier følsomme over for almindelig antibiotika igen, siger seniorforsker Jette Kristiansen fra gris1Egernsund.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er et gammelt lægemiddel, vi har rengjort, så vi har fået et stof frem, vi kan bruge til at bekæmpe resistens i bakterierne med”.

Seniorforsker Jette Kristiansen har, sammen med to andre forskere, forsket i projektet i 25 år. Nu har de fået patent på præperatet JEK47, og afventer en godkendelse fra Sundhedsstyrelsen, før det kan lanceres, oplyser dr.syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det nye præperat eller hjælpestof er en billigere løsning end de meget dyre metoder, der ellers findes til at bekæmpe resistens, siger professor i mikrobiologi Hans Jørn Kolmos.

“Prisen er en vigtig del af den nye behandlingsmetode”, siger professoren.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...