Nyt stof kan bekæmpe MRSA-bakterien

30. september 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

En sønderjysk opfindelse vil gøre det billigere og nemmere at behandle det stigende antal danskere, der er smittet med den resistente svinebakterie MRSA.gris

Artiklen fortsætter under annoncen

Opfindelsen er en behandlingsmetode med et præparat, der vil gøre multiresistente bakterier følsomme over for almindelig antibiotika igen, siger seniorforsker Jette Kristiansen fra gris1Egernsund.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er et gammelt lægemiddel, vi har rengjort, så vi har fået et stof frem, vi kan bruge til at bekæmpe resistens i bakterierne med”.

Seniorforsker Jette Kristiansen har, sammen med to andre forskere, forsket i projektet i 25 år. Nu har de fået patent på præperatet JEK47, og afventer en godkendelse fra Sundhedsstyrelsen, før det kan lanceres, oplyser dr.syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det nye præperat eller hjælpestof er en billigere løsning end de meget dyre metoder, der ellers findes til at bekæmpe resistens, siger professor i mikrobiologi Hans Jørn Kolmos.

“Prisen er en vigtig del af den nye behandlingsmetode”, siger professoren.

 

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...