Økologisk indkøbsforening er klar til nye medlemmer

26. oktober 2015 Samfund

Sønderborgområdet har nu også fået en indkøbsforening med økologiske fødevarer, nemlig SØF, Sønderborg Økologiske Fødevarefællesskab. Foreningen blev stiftet forleden og tager nu imod nye medlemmer.øko

“Vi er en gruppe borgere, som savner muligheden for at købe økologiske grøntsager som også er lokale ogfriske. Derfor har vi stiftet foreningen. Her vil vi levere poser hver uge med økologisk grønt og frugt, som er hentet direkte ved lokale avlere samme dag. På den måde kan man få dagsfriske, sprøde, duftende ogvelsmagende grøntsager hjem til køkkenet”, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningen er baseret på andelsøkonomi, og det betyder, at foreningens medlemmer på skift laver de praktiske opgaver med at indkøbe, hente, pakke og udlevere ugeposerne. Hvert medlem forpligtiger sig til at tage tjanser eller gruppearbejde tre timer om måneden, og på den måned har foreningen de ressourcer som kræves til drift og udvikling.  100 medlemmer giver eksempelvis 300 månedlige “arbejdstimer”.

Vi har haft en opstarts- og testperiode på 8 uger, hvor der er leveret mere end 200 ugeposer med ialt ca. 1.5 tons grøntsager og frugt – og vi konkluderer at fællesskabstanken fungerer i virkeligheden. Flere end 70 personer er aktive, og udover fødevarerleverancerne, bliver der designet og syet poser, lavet webside, og arrangeret fællesspisninger og meget mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Løfter i flok

Det fremmer lysten til selv at give den en skalle, når man ved, at alle andre også bidrager. Det er den grundidé som før i tiden drev andelsbevægelsen og som i dag driver mange nye bæredygtige initiativer frem over hele verden.

Herunder Fødevarefællesskaber som der findes i 17 danske byer, med 3-5.000 medlemmer. SØF er derfor en del af en global bevægelse som arbejder for bæredygtighed, og fællesskab på en praktisk og jordnær måde.øko

Artiklen fortsætter under annoncen

Der venter mange nye opgaver forude, og mange ideer er i spil. Indkøbsgruppen arbejder på højtryk for at finde flere leverandører, som kan sikre forsyningerne hen over vinteren. Eventgruppen har mange ideer som der mangler hænder til, og foreningen skal finde et blivende sted at holde til.

“Så kom og vær med. Foreningen har udleveringsdag hver onsdag fra 16-19. Interesserede kan møde op på adressen Grundtvigs Allé 102, hvor de kan melde sig ind og bestilling af næste uges pose. Alle kan blive medlem”, skriver SØF.

Artiklen fortsætter under annoncen

Yderligere information via mail:  soeff6400@gmail.com
billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk