Økonomiudvalget anbefaler at Byrådet stiller garanti for lån på i alt 87.450.000 kroner

12. maj 2022 Politik

Onsdag skulle Økonomiudvalget i Sønderborg Kommune tage stilling til, om kommunen skal garantere for et lån på 7,8 millioner kroner til Broager fjernvarme, der vil skifte fra gas- til elkedler.

Der skulle også tages stilling til en garanti for Sønderborg Forsyning, som vil optage et lån på 79.2 millioner kroner til fjernvarme på Nordals.

“Vi var enige om at sige ja til både Broager Varme og Sønderborg Forsyning, fordi det gælder om hurtigst muligt at komme væk fra Putins gas og over på grøn energi”, siger økonomiudvalgsmedlem Ellen Trane Nørby fra Venstre. Økonomiudvalgets ja er en anbefaling til Byrådet, som har den endelige beslutning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fortæller videre, at Økonomiudvalget også anbefaler, at Byrådet stiller garanti for et lån på 475.000 kroner til Gråsten Sejlklub, som vi skifte ældre energislugende el-armaturer i klubhus, hal, på broer og plads, skifte varmeforsyning fra gas til fjernvarme og udskifte gammelt asbestholdigt eternittag på deres hal med et ståltag, der er stærkt nok til at bære et solcelleanlæg, der ifølge beregninger vil gøre klubben stort set selvforsynende med el.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...