Økonomiudvalget skal tage stilling til brugen af dele af kasernen

14. juni 2019 Politik

Efter salg af dele af Sønderborg Kaserne er der behov for en principiel beslutning om den fremtidige anvendelse af de resterende bygninger på ejendommen. Det drejer sig primært om hovedbygningen, administrationsbygningen og værkstedet.

I den kommende uge skal Økonomiudvalget se på sagen, der betyder, at kommunen får driftsudgifterne og også regningen for en renovering.

Forvaltningen vurderer, at det vil være muligt at anvende hovedbygningen og administrationsbygningen til foreningshus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bygningerne vil kunne anvendes af de foreninger, der benytter lokalerne i Frivillighedens Hus i Perlegade og Aftenskolernes Hus i Voldgade samt lokalhistoriske arkiver, der i dag er placeret på Asylvej 2 og på Torvet 12 i Ulkebøl.

Parolesalen føres tilbage til oprindelig stand og bruges til militærhistorisk museum, ligesom auditoriet på 3. sal bevares.

Uanset fremtidig anvendelse vurderer forvaltningen, at der er et presserende behov for renovering af hovedbygningen 3.

Der kommer vand ind gennem taget og der er fare for, at løse tagsten falder ned, så en total udskiftning af taget er nødvendig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vinduerne er medtagede og skal udskiftes for at sikre en tæt facade.

Gulvene i bygningen er meget nedslidte og er fra en tid, hvor der er anvendt asbest i den lim, som gulvene er monteret med.

Der er derfor en betydelig miljøopgave i forbindelse med gulvrenovering.

Alle lofter skal tages ned for, at der kan laves nye installationer, ligesom alle lysarmaturer skal udskiftes. Lofterne er i en sådan stand, at der skal nye op.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...