Ørkenens Sønner – De “lidt” uartige logebrødre

19. november 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

topHvis man nævner Ørkenens Sønner, så tænker de fleste vel straks på jokes, der går under bæltestedet. Så det var heller ingen overaskelse, at onsdagens show på Alsion med Ørkenens Sønner nærmest konstant foregik under bæltestedet. Eller det vil sige, både og, for de kære logebrødre fra Ørkenens Sønner er faktisk ret geniale. På intet tidspunkt siger eller nævner de noget rigtig uartigt, de antyder kun, og lade resten være optil publikums fantasi.

Artiklen fortsætter under annoncen

_H0A7678Som sagt, aftenens show var, som man kunne forvente fra Ørkenens Sønner, af meget høj karakter. Det er ikke sikkert, at man griner af alle deres sketches, men det er næsten umuligt ikke at grine af nogle af dem. En af de sketches som vagte stor begejsting, var en charmerende version af “Huset på Christianshavn”, med Niels Olsen som Flyttemand Olsen, Henrik Koefoed som dyrehandler Clausen – der har problemer med en slap anaconda-, og den elskede og kære vicevært Meyer, perfekt spillet af Asger Reher. Som rosinen i pølseende kom Søren Pilmark som den storbarmede Emma fra Rottehullet.

Artiklen fortsætter under annoncen

En sketch der på et tidspunkt også krævede interaktion fra publikum i salen, da de tre herrer ender i Jylland på jagten efter en højskole. De støder på et et skilt, hvor det den ene vej går til højskolen og den anden går til Sygeplejehøjskolen. Her er det så publikums opgave ved hjælp af råb, at fortælle i hvilken retning showet skal fortsætte. Det er en smart lille gimmick, der får publikum til at føle, at de er en del af showet, istedet for blot at være tilskuere og det virkede rent faktisk ganske glimrende.

Artiklen fortsætter under annoncen

En af de andre helt store sketches, og en af dem der virkelig tog kegler, var da Asger Rehe på ærke synnejysk, laver en indledning til landmandssketchen. Stor var begejstringen, da Asger udtrykte at det var dejligt at være tilbage i den største af alle byer, her klappede og hujede publikum begejstret, indtil Asger Reher fortsætte, ja den største på by på Als .

joanDa der noget overaskende skulle vælges en “Aftenens yndlings publikummer” vakte det atter stor morskab i salen, da Ørkens Sønner hev Joan Lott Carlsen op på scenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her får to af logesønnerne besked på at finde noget, det gør, at Joan bliver hængende. Her trækker de så et tæppe til side, og afslører et “masochist kors” med håndjern og lænker frem.

Man når lige at tænke, stakkels dame, så skynder de sig at gemme korset af vejen, og placerer  istedet for aftenens yndlingsgæst på en stol, og synger en sang til ære for hende. Efterfølgende får hun så også en omgang pølse af en af logebrødrene, det blev til en spegepølse.

Årets show er et jubilumsshow, logen har i følge dem selv, eksisteret i 25 år, og slutter af med at fejre sig selv med et potpourri af deres mest kendte sange. Hvis man er til de lidt lumre vittigheder, er Ørkenens Sønner en glimrende forestilling.”En gang til for Prins Knud” er underholdende..

Artiklen fortsætter under annoncen

 

galleri

14. april 2024 112, Sønderborg

Første brand i år der skyldes brug af ukrudtsbrænder

14. april 2024 112

Lørdag aften kørte Beredskab Sønderborgs brandbiler til Kær Bygade, fordi der var brand i et skur, hvor der var brænde. “Vi fik slukket ilden og tjekket ekstra grundigt, så vi var sikre på, der ikke var glæder, som lå og ulmede”, sagde indsatsleder, Bo Olesen, til SønderborgNYT. Ejeren af brændeskuret fortalte til SønderborgNYT, at han […]

Læs mere...