Østerlunds kor er på Tour de Gammelrock i plejecentre

2. juni 2015 Kultur

20 brugere og to medarbejdere fra det beskyttede værksted Østerlund i Nordborg er sammen om et kor.

Syv plejecentre har foreløbig booket koret til at besøge dem på ”Tour de gammelrock”.

dk/wp-content/uploads/2015/06/untitled21.png” alt=”Hver fredag øves der lystigt på Østerlund.” width=”240″ height=”160″ /> Hver fredag øves der lystigt på Østerlund.

“Ideen til touren kom, efter at vi havde besøg af Lilleskovens Børnehave. Vi havde et rigtig godt forløb, hvor vi valgte de børnesange, vi ville spille og synge, og øvede os på dem, ligesom vi snakkede meget om takt og tone, når nu vi skulle ha’ besøg”, siger medarbejder på Østerlund, Tina Struck, på vegne af koret.

“Vi snakkede om, om vi kunne tilbyde at komme ud og spille og synge og valgte at skrive til otte af kommunens plejecentre. Vi ventede spændt og håbede på at høre fra et eller to. Men hele syv har svaret ja tak – og det er vi rigtig glade for. Tournéen er nu i gang, og det går rigtig fint. Vi har fået fine tilbagemeldinger fra både beboere og personale de steder, hvor vi har været, fortæller Tina Strucks kollega, Sandie Walz Jørgensen.

Brugerne i koret har vidt forskellige funktionsniveauer, men alle kan bidrage med noget. Nogle vil gerne synge solo,

Snart skal koret rocke på plejehjemmene.

Koret der rocker på plejehjemmene.

mens andre foretrækker at være en mere anonym del af koret. Men alle nyder det – der er stor forventningens glæde hver gang, et nyt sted på touren venter forude.

“På et af plejecentrene har vi fået et venskabskor. Dem udveksler vi erfaringer med, og de har lovet at komme her og synger for os. Vi har en ide om, at vi måske vil tilbyde børnehaverne i kommunen at komme på tourné, når vi er færdige med plejecentrene”, siger en af sangerne, Monika Brinki en pressemeddelelse.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk