Østersøen skal trække turister til Sønderjylland

23. maj 2014 Erhverv

I regeringens vækstplan for dansk turisme er et af de fire fokusområder dansk kystturisme. I vækstplanen er indsatsen for dansk kystturisme opdelt i henholdsvis østersøturisme og vestkystturisme. De vestjyske kommuner har allerede etableret et partnerskab for vestkystturisme. Der er på nuværende tidspunkt ikke oprettet et samarbejde/partnerskab om Østersø-turisme.hav2

Artiklen fortsætter under annoncen

Region Syddanmark har derfor taget initiativ til at danne et samarbejde om Østersøturisme i Syddanmark. Foreløbigt er der 11 kommunerne, der har meldt tilbage, at det kunne have interesse.

Der arbejdes således på at danne en Syddansk organisering, som kan indgå i et Østersøturismeprojekt sammen med de sjællandske kommuner og kommunerne i det Nordtyske blandt andet med henblik på et eventuel Interreg 5A projekt.

Samarbejdet skal skabe en stærk dagsordensættende organisation, og sikre et stærkt samarbejde mellem kommuner (danske såvel som nordtyske) og Region Syddanmark, med vækst i Østersøturisme som formål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 10. juni holdes et møde med borgmestrene fra de interesserede kommuner i Region Syddanmark. Formålet med mødet er at drøfte indhold, samarbejdsfelter og organisering for et samarbejde om Østersøturisme.

Samarbejdet skal bidrage til at vende den negative/stagnerende udvikling af turismen ved Østersøen til fremgang ved at skabe synergi omkring produktudvikling og gennemslagskraft på markederne.

I Sønderjylland har alle tre østkystkommuner vist interesse og arbejdet i Østersøturisme sker uafhængigt af arbejdet med dannelse af en fælles sønderjysk turismedestination.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...