Østersøen skal trække turister til Sønderjylland

23. maj 2014 Erhverv

I regeringens vækstplan for dansk turisme er et af de fire fokusområder dansk kystturisme. I vækstplanen er indsatsen for dansk kystturisme opdelt i henholdsvis østersøturisme og vestkystturisme. De vestjyske kommuner har allerede etableret et partnerskab for vestkystturisme. Der er på nuværende tidspunkt ikke oprettet et samarbejde/partnerskab om Østersø-turisme.hav2

Artiklen fortsætter under annoncen

Region Syddanmark har derfor taget initiativ til at danne et samarbejde om Østersøturisme i Syddanmark. Foreløbigt er der 11 kommunerne, der har meldt tilbage, at det kunne have interesse.

Der arbejdes således på at danne en Syddansk organisering, som kan indgå i et Østersøturismeprojekt sammen med de sjællandske kommuner og kommunerne i det Nordtyske blandt andet med henblik på et eventuel Interreg 5A projekt.

Samarbejdet skal skabe en stærk dagsordensættende organisation, og sikre et stærkt samarbejde mellem kommuner (danske såvel som nordtyske) og Region Syddanmark, med vækst i Østersøturisme som formål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 10. juni holdes et møde med borgmestrene fra de interesserede kommuner i Region Syddanmark. Formålet med mødet er at drøfte indhold, samarbejdsfelter og organisering for et samarbejde om Østersøturisme.

Samarbejdet skal bidrage til at vende den negative/stagnerende udvikling af turismen ved Østersøen til fremgang ved at skabe synergi omkring produktudvikling og gennemslagskraft på markederne.

I Sønderjylland har alle tre østkystkommuner vist interesse og arbejdet i Østersøturisme sker uafhængigt af arbejdet med dannelse af en fælles sønderjysk turismedestination.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2022 Politik, Sønderborg

Byrådsmedlem Jesper Smaling vil ha’ orlov fra Byrådet

28. september 2022 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet beder om grønt lys til at holde forældreorlov i perioden fra 7. november og året ud. Forældreorlov er en gyldig hindring for varetagelsen af hvervet som byråds- og udvalgsmedlem. Jesper Kock vil i den mellemliggende periode blive indkaldt som stedfortræder. Det er Byrådet, som byrådsmødet onsdag eftermiddag skal sige god […]

Læs mere...