Ole Sønnichsen besøger Brecklings Bogcafé

19. oktober 2015 Kultur

Den anmelderroste forfatter, Ole Sønnichsen, som er født og opvokset i Nordborg, skal i Sønderborghus torsdag den 5. november.12106939_998130656915789_3897311010924196621_n

Det er Brecklings Bogcafé, der har inviteret den spændende forfatter, som vil fortælle om nogle af alle de danskere, der for 150-160 år siden søgte lykken i Amerika.

Artiklen fortsætter under annoncen

50.000 sønderjyder sagde farvel til Sønderjylland mellem 1864 og 1920 og forklaringen er blandt andet, at Sønderjylland blev tysk. Det skønnes, at omkring 300.000 danskere forlod Danmark – og det er en tiendedel af befolkningen.

Ganske almindelige mennesker

“Jeg vil fortælle om ganske almindelige mennesker, der rejste mod vest for at finde lykken. Syv ud af ti var fattige landarbejdere, der fik jord på prærien, så det gennem hårdt slid lykkedes dem at klare sig”, siger Ole Sønnichsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Amerika var der en stor tom prærie, hvor der var masser af plads til alle de, der ville prøve lykken. Men det liv, som de fleste fik, lå langt fra det, vi forbinder med den amerikanske drøm.

Dybbøl-beboer fik succes

Ole Sønnichsens bøger vækker begejstring hos anmelderne.

Ole Sønnichsens bøger vækker begejstring hos anmelderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil også fortælle om husmandssønnen Jens Jensen fra Dybbøl. Han var forelsket i nabopigen, men de måtte ikke gifte sig. Derfor stak de af til Amerika. Jens Jensen blev landskabsarkitek og blev ret berømt, så den amerikanske drøm var altså mulig for nogle enkelte”, siger Ole Sønnichsen.

Planen for aftenen

Fra kl. 17.30 er Klaus Græns fra Det Nye Spisested klar med menuen og klokken 19 begynder Ole Sønnichsen sit foredrag om udvandrerne.

Det koster 179 kroner for både menu og foredrag – og 100 kroner for foredraget alene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Billetterne flyver afsted

Der er en del café-gæster, der allerede har sikret sig en plads – så det er om at få meldt sig til, hvis man vil med.

Billetter kan købes i billetsalget i Sønderborghus eller bestilles på Brecklings billet-telefon 5114 3906 alle dage mellem 12 og 17.

Du kan også bestille din billet via en besked på Facebook-siden Brecklings Bogcafé – skriv navn og nummer plus antal pladser – og så ringer Allan Breckling op og guider dig til betaling mv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis ikke du bruger Facebook, så kan der sendes en mail med navn, nummer og antal pladser til acharling@gmail.com

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

home i Sønderborg solgte huse for tre generationer

30. juli 2021 Erhverv

home i Sønderborg har på kort tid solgt boliger for tre generationer – og det hele startede med, at Steen Breum Damgaard fik øje på  et hus, som home havde til salg. “Huset ligger på Kobberholm og jeg ringede til home, hvor jeg kom i kontakt med Jacob Lyng Nielsen, som tilbød at komme med […]

Læs mere...