Omhyggelighed er nøgleord hos nyit.dk

3. december 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

SønderborgNYT har besøgt nyit.dk, som bor i Møller og Co-bygningen i Sønderborg. Målet med besøget var at få at vide, hvad en it-virksomhed egentlig laver.

“Vi rådgiver virksomheder omkring deres it-løsning og varetager drift og support”, siger Jesper Sørensen til SønderborgNYT og fortsætter:

Jørgen Lassen og Jesper Sørensen fra nyitdk

Jørgen Lassen og Jesper Sørensen fra nyitdk

Artiklen fortsætter under annoncen

”I praksis har vi tre kundegrupper. F.eks. små virksomheder, hvor vi håndterer deres IT-løsning, og agerer daglig sparringspartner for alt IT-relateret. De små virksomheder har ikke ressourcer – hverken tidsmæssigt eller økonomisk – til at have en IT-uddannet ansat. Det er hér vi kommer på banen og håndterer hele deres IT-løsning”

Kollegaen Jørgen Lassen fortsætter:

”Så er der de lidt større virksomheder, der har en it-ansvarlig, hvor vi ofte assisterer med hjælp til mere specifikke projekter eller langsigtet it-strategi”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hjalp SønderborgNYT

Faktisk er det sådan en kunde, SønderborgNYT er. For tid tilbage opstod der et behov for, at hjemmesiden kunne håndtere det store antal læsere.

“Først brugte vi et par uger på at teste sønderborgnyt.dk på den nye platform, hvor der blev kigget efter fejl. Da vi sønderborgnytfølte os sikre på, netavisens læsere næppe ville bemærke nogle problemer i forbindelse med skiftet, blev siden flyttet”, siger Jesper Sørensen. Han fortæller videre, at nyit.dk fulgte siden tæt det første døgn.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hos nyit.dk gør vi ikke bare noget og håber på at det virker. Vi tester alt det, der overhovedet kan testes, så det giver værdi for vores kunder at arbejde sammen med os”, tilføjer Jørgen Lassen.

Den sidste kundegruppe er virksomheder, der har egen it-afdeling.

“De trækker på vores mangeårige erfaring og know-how, som stammer fra Danfoss og ECCO Sko. De har os med på sidelinjen, f.eks. når der skal laves trådløse WIFI-løsninger”, siger Jørgen Lassen og forklarer, at det er ret vigtigt, hvor man sætter de forskellige enheder op.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har mobilt WIFI-udstyr, som vi tager med ud i virksomheder, så vi ved hjælp af en såkaldt spektrumanalyse kan måle os frem til, hvor signalet er allerbedst og hvor der er eventuelle støjkilder”, siger Jesper Sørensen. Den omhyggelighed betyder, at virksomheden ikke risikerer, at en del af medarbejderne sidder uden forbindelse til det trådløse netværk.

“Vi har også kunder, som har en it-styret produktion og der har vi et stort know-how, som de kan trække på”, siger Jørgen Lassen fra nyit.dk. Det er faktisk muligt at sidde ved en computer i Danmark og finpudse sin produktion i Østen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Styr på hver en komponent

Nutidens produktionsvirksomheder har fuldstændig styr på alle de dele, der anvendes i deres produktion.

Hver en skrue registres i computere straks.når de bestilles og følges til de sendes ud af døren igen.

Hver en skrue registres i computere straks.når de bestilles og følges til de sendes ud af døren igen.

“For eksempel registrerer en bilproducent hver eneste lille løsdel, så det er muligt at finde frem til, hvilket parti en bestemt komponent kommer fra. Det er den omhyggelige registrering og sporbarhed, der gør, at producenten ved, hvor mange og hvilke biler, der skal trækkes tilbage, hvis der er en eller anden fejl, der skal rettes”, siger Jørgen Lassen.

Målet for Jørgen Lassen og Jesper Sørensen er – med den historie – at gøre det klart, der virkeligt er nogle store krav til de programmer, der anvendes i virksomhederne.

Backup og restore

Medarbejderne i nyit.dk sidder inde med nogle meget dybe kompetencer på backup og restore af produktionssystemer og pc’ere. Denne dybe kompetence og mangeårige erfaring efterspørges efterhånden af mange virksomheder i Danmark.nyit

”Med en god backup af produktionssystemerne sikrer vi, at virksomheden hurtigt kommer op og køre, hvis uheldet er ude” siger Jesper Sørensen.

”Det betyder rigtigt meget på bundlinjen, hvis en produktion står stille, så jo hurtigere de kører igen, jo bedre” siger Jørgen Lassen.

”Samtidigt betyder kravene til sporbarhed, at der stilles enormt høje forventninger til, at produktionssystemerne kører kontinuerligt og kan lave dataopsamling”.

“Lige nu er vi i gang med et projekt hos en stor .virksomhed i Bredebro, hvor vi sikrer produktions-systemerne på lokationer spredt ud over mange steder i verden”, siger Jørgen Lassen.

Du kan læse mere om eksperternes virksomhed HER

24. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Skolebestyrelsen til Alssund-Skolen er på plads

24. april 2024 Uddannelse

Der har hen over foråret været valg til den nye skolebestyrelse, der officielt tiltræder den 1. august, på Alssund-Skolen. Den nye skolebestyrelse blev valgt ved fredsvalg og består af nuværende bestyrelsesmedlemmer fra skolebestyrelserne på både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen samt et enkelt nyt medlem. Bestyrelsen består af ni medlemmer, der fordeler sig med fem medlemmer fra […]

Læs mere...