Op på jernhesten og se film

25. marts 2015 Samfund

Når Sønderborg sammen med resten af verden slukker lys og unødvendig strøm på lørdag i en time fra klokken 20.30, kan man sagtens se film og stadig deltage i “Earth Hour”.

Man møder blot op på Rådhustorvet i Sønderborg, hvor amerikanske “Open Air Cinema” stiller cykler og lærred op. Så er det bare med at stige op på hesten, trampe i pedalerne og dermed producere strøm til den film, der kører på torvet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det sker efter devisen om, at jo mere, man cykler, desto flottere vises filmen.lys

Det er ment som et sjovt indslag. Vi ønsker på en uformel måde at skabe bevidsthed om, hvor meget energi, vi moderne mennesker rent faktisk forbruger – og hvor meget energi, der skal til, for at se eksempelvis en film”, siger Sam Garfield fra Open Air Cinema.

“Nogle gange er det de små ting, der gør, at vi bliver opmærksomme på vores energiforbrug og SLUK LYSET-arrangementet med en cykeldrevet biograf passer jo lige ind i visionen om at spare på energien”, siger Louise Johnsen, ProjectZero.

Alle interesserede er velkomne til at møde op, og arrangørerne lover en sjov og berigende oplevelse. Begivenheden sker i samarbejde med ProjectZero.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk