Oplev finalekoncerten i Nordic Masterclass

5. januar 2017 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Skandinaviens eneste internationale dirigentmasterclass finder sted for fjerde gang i Alsion, som også lagde koncertsal til i 2012, 2013 og 2014, hvor masterclassen blev tre store successer. Gennem årene har flere end 300 unge dirigenter fra hele verden ansøgt om at blive blandt de 9 deltagere, hvilket understreger, at Nordic Masterclass på blot få år, har markeret sig som en af Europas vigtigste internationale masterclasses for unge dirigenter.

Nordic Masterclass blev grundlagt i 2012 på initiativ af dirigent Maria Badstue, som nu er kunstnerisk leder og assisterende underviser for Jorma Panula. Som studerende deltog hun selv i mange masterclasses for dirigenter og ved derfor, hvor vigtigt det er for unge dirigenter at få mulighed for at “øve sig på sit instrument”. Formålet med Nordic Masterclass er således at give unge lovende dirigenter adgang til den uundværlige podietid med et professionelt orkester og tilbyde dem vejledning på topniveau af den finske dirigentnestor Jorma Panula.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderjyllands Symfoniorkester er Nordic Masterclass faste samarbejdspartner:

“Jeg er virkelig glad for, at Sønderjyllands Symfoniorkester helt fra begyndelsen har vist projektet stor velvilje, og jeg glæder mig meget til, at vi skal igen skal samarbejde om at gøre Nordic Masterclass til en inspirerende og lærerig oplevelse for alle involverede”, siger Maria Badstue i en pressemeddelelse.

Oplev finale-koncerten

Der er gratis adgang til finalekoncerten i koncertsal Alsion fredag den 13. januar kl. 20.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved koncerten vil alle 9 dirigenter på skift indtage podiet foran Sønderjyllands Symfoniorkester i et program bestående af symfoniske værker af Johannes Brahms, Carl Nielsen og Anton Bruckner. Desuden optræder Carl-Oscar Østerlind, der netop har vundet stillingen som solo-cellist i Iceland Symphony Orchestra, i Haydns cellokoncert nr. 1 i C-Dur.

Læs mere om Nordic Masterclasses på nordicmasterclass.com

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)
Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...