Oplev generalprøve med Sønderjyllands Symfoniorkester og dirigentstuderende

12. december 2017 Kultur

Torsdag den 21. december har Sønderjyllands Symfoniorkester generalprøve fra kl. 10.00 – 12.30 med dirigentstuderende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Der er fri entré til prøven.

Det sker i samarbejde med den italienske dirigent og lektor Giordano Bellincampi i Koncertsalen i Alsion i Sønderborg.

At deltage i uddannelsen af nye talenter – hvad enten der er tale om dirigentstuderende eller musikstuderende – er engagementer Sønderjyllands Symfoniorkester rigtig gerne deltager i, da man på den måde er med til at hjælpe nye talenter på vej.

Artiklen fortsætter under annoncen

De dirigentstuderendes muligheder for praktisk erfaring med store orkestre, som jo er dirigentens instrument, er begrænsede.

Derfor sætter Sønderjyllands Symfoniorkester en ære i at samarbejde omkring deres uddannelse og stiller gerne hele orkestret til rådighed for uddannelsen af de nyeste dirigenttalenter.

Dertil kommer, at orkestret også ofte efter, at de studerende har færdiggjort deres studier, hjælper dem yderligere på vej ved at engagere dem som dirigenter til kommende koncerter.

Til dagens koncert vil der være fire dirigentstuderende af forskellige nationaliteter. Roberto Bautist er spansk og tredje års studerende, skriver symfoniorkestret i en pressemeddelelse,

Han er uddannet som violinist og dirigent i bl.a. Holland. Nathanaël Iselin er fransk og første års studerende. Han har en instrumental baggrund på slagtøj og direktionsstudier i Frankrig.

Magnus Larsson er dansk og første års studerende med en baggrund som violinist og organist.

Han er uddannet i Stockholm. Den sidste dirigentstuderende på podiet er den New Zealandske Vincent Hardaker, som også er første års studerende.

Han har en baggrund som bratschist og er uddannet i New Zealand og Australien.

International anerkendt dirigent guider de studerende

De studerende guides og vejledes af den italienske dirigent Giordano Bellincampi. Derigennem opnår de studerende en uvurderlig praktisk erfaring og hjælp i deres videre forløb.

Bellincampi er en yderst velrenommeret og international anerkendt dirigent og er til trods for sine engagementer som chefdirigent i både Auckland Philharmonia Orchestra og Kristiansand Symphony Orchestra meget dedikeret i uddannelsen af nye dirigenter gennem sit job som lektor ved det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Klassisk koncert med usædvanlig oplevelse

Også for publikum er det en ret enestående oplevelse at overvære en koncert med flere forskellige dirigenter.

Derved kommer publikum nemlig til at opleve, at det samme orkester kan klinge meget forskelligt under ledelse af forskellige dirigenter.

Alle er velkomne til generalprøven.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk