Oplev glimt fra middelalder og vikingetiden i Nordborg

5. august 2014 Kultur

På lørdag er der mulighed for at hente en række spændende oplevelser i Nordborg, der stiller uret helt tilbage til Middelalderen og vikingernes storhedstid.

Dagen sættes sammen af en lang række frivillige fra hele Als, så der bliver virkeligt noget at se på.

Lis Carstensen er en af de mange frivillige, der sætter Nordborg på dagsordenen med et brag af en historisk oplevelse.

Lis Carstensen er en af de mange frivillige, der sætter Nordborg på dagsordenen med et brag af en historisk oplevelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der kommer islandske heste med ryttere, der er klædt i det helt rigtige tøj. Der skal skydes med buer og pile, drikkes mjød, siger Lis Carstensen til Sønderborg Nyt. Hun er vild med vikingetiden og er en af ildsjælene i styregruppen, som samler alle trådene til dagen.

– Vi skal se drabelige dueller mellem gæve vikinger og så bliver der vist rettergange, som sådan nogle forgik i Middelalderen. Det kan være, der er en kvinde, som mistænkes for hekseri, måske en tyv eller noget meget værre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lis Carstensen fortæller, at Green Forest Pipe Band åbner den festlige dag og når de har spillet, så glider krigskanoen Tilia og færøbåden Ottar ud på Slotssøen og så åbnes der for alle boderne.

– For resten skal der også vises dans af duoen Segila Tribal, som er to dansere, der kom til landet som krigsbytte. Og børn fra Nordborg vil vise, hvordan børn legede i de rigtigt gamle dage, siger Lis Carstensen.

På pladsen foran Nordborg Slot sættes der et rigtigt middelaldertelt op. Og det telt har Lis Carstensen del i.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er lavet efter mål fra mit eget gamle telt, siger Lis Carstensen, der har dyrket vikingetiden i årevis.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...