Oplev smukke sejlskibe på Alssund onsdag middag

30. juni 2015 Kultur

Borgere og turister i Sønderborg kan se frem til et spektakulært syn onsdag kl. 12.30. Her vil 13 12-meters skibe sejle i kortege gennem Alssund og passere Kong Chr. X´bro. Det tager et kvarter før de 13 skibe er sejlet igennem, så bilisterne og andre må væbne sig med tålmodighed og nyde synet af de flotte skibe.

Her fra kajen kan synet af flotte sejlskibe nydes onsdag middag.

Her fra kajen kan synet af flotte sejlskibe nydes onsdag middag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et 12 meters skib er faktisk 22 meter langt og har en mastehøjde på 27 meter. Det er altså nogle store skibe, der passerer Sønderborg. Skibene ligger lige nu i havn i Dyvig, hvor de træner som optakt til EM for de klassiske Americas Cup skibe, der afvikles i Flensburg fra den 2. – 5. juli. Den 30. maj sejler skibene race i Alssund og ved Lønsemade er der gode muligheder for at se skibene fra land.

Skibene er meget dyre, de koster op mod 2 mio. euro, så der tages ingen chancer. Hvis der er bare den mindste risiko for usikker sejlads på grund af blæsevejr, så sejler skibene uden om Sønderborg og Als, når de skal til Flensburg på onsdag. Men alt tyder på, at vejret arter sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skibene har besætninger på 16 mand og to af skibene har danske deltagere. Det er Stig Westergaard og Jesper Bank. Skibene er bygget mellem 1930 og 1950 og flere har været sunket og glemte. Nu er de ejet af rigmænd, der har renoveret de gamle skibe, der igen fremstår i fordums magt og vælde. Se dem tirsdag på Alssund og på onsdag, når de sejler gennem Alssund og Kong Chr. X´s bro kl. 12.30.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...