Oplev Sønderborgs historie på to hjul

16. juni 2015 Kultur

coverHvor ofte tager du en tur rundt i Sønderborg by eller i de historiske rammer omkring Dybbøl Banke på en Segway? Et forsigtigt bud – ikke specielt ofte. Men nu har du muligheden for at både at få ny historisk viden og samtidig opleve området omkring Sønderborg på en Segway.

Artiklen fortsætter under annoncen

Firmaet Outdoor Tours tilbyder guidede rundture i skanserne på Dybbøl Banke med start fra Skanse fire eller – fra slutningen af denne måned – en tur langs havnen i den gamle del af Sønderborg og et smut omkring de historiske huse i midtbyen. Det hele med start fra parkeringspladsen foran Sønderborg Slot.

Mange har sikkert prøvet at køre Segway på en lukket bane. Feks.  i Universe på Nordals. Men én ting er at køre på en lukket bane, en anden ting er at køre ude i den normale trafik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Outdoor Tours gør meget ud af sikkerheden, således starter hver tur med, at hver deltager bliver iført en skrigende grøn sikkerhedsvest samt en hjelm. Derefter får deltager ca 15 minutter til at lære at styre en Segway. Netavisens udsendte medarbejder havde i starten lidt problemer med balancen, men efter små fem minutters legen rundt, føltes det helt naturligt at lænse sig forover for at køre frem, og bagover for at bremse og bakke.

En 30 minutters guidet rundtur, enten i skanserne eller en tur igennem byen, koster 199 kr pr. person. Køber man 4 billetter, er den fjerde gratis. Med  i prisen er også de 15 minutters oplæring i, hvorledes man kører på en Segway, så det bliver til 45 minutter på hjul.

Artiklen fortsætter under annoncen

De guidede ture i skanserne køres fra 13. juni og frem til 1. september hver weekend mellem kl. 11 og 13.  Turene gennem Sønderborg by køres hver onsdag og torsdag kl. 11 og igen kl. 12.

Se mere på www.outdoor-tours.dk

 

galleri

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Vand fra branden hos Omnicom forurener Ulkebøldam

29. juli 2021 112

Slukningsarbejdet af branden hos Omnicom på Stødagervej i Sønderborg gør, at en del af vandet fra brandslukningen er endt i Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam er forurenet, og lige nu arbejder miljøfolk og beredskab på at minimere forureningen. Cirka halvdelen af Ulkebøldam er forurenet. Årsagen til forureningen er, at en del af vandet, der er […]

Læs mere...