Oplev Sønderjyllands Symfoniorkesters Børnejulekoncert

22. november 2017 Kultur

Der er i den grad lagt op til en farverig, festlig og en smule skør aften, når Sønderjyllands Symfoniorkester spiller børnejulekoncerter i år.

Det sker den 5. december i Alsions koncertsal.

Aftenens festlige indslag guides af konferencier og solist Kalle Mathiesen, som nok er mest kendt for sin medvirken i Ramasjang og sit skægge enmandsorkester. Til disse julekoncerter akkompagneres han dog af et helt orkester samt nissekor bestående af Det Sønderjyske Sangcenter og lokale børnekor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt sammen under ledelse af den unge dirigent Christian Øland.

Der er underholdning i børnehøjde, når tv-værten, musikeren og forfatteren Kalle Mathiesen fra Rødding går på scenen med Sønderjyllands Symfoniorkester. Og det bliver bestemt en både anderledes, utraditionel og fornøjelig julekoncert, hvor det traditionelle tilsættes ekstra skæg kulør for at underholde og glæde børnene.

Kalle Mathiesen kan man roligt kalde for lidt af en gøgler. Han elsker at underholde børnene på sin helt egen specielle facon, og børnene elsker den sære sjove skægge mand, som kan slå på ”tromme” på alt på sin vej. Ud fra mantraet:

”Der er musik i alt, og alt er musik”, underholder han børnene med de mærkværdigste ting med en indlevelse og kreativitet, der sjældent ses. Man ved aldrig, hvad man kan forvente sig, når Kalle Mathiesen går på scenen eller gaden, for han optræder ligeså gerne rundt omkring i Danmark som på en scene. Han er uddannet trommeslager men begrænser ikke sin musikalske udfoldelse til udelukkende at spille trommer. Dette er med til at gøre hans optrædener sjove og levende. Det skal blive fornøjeligt at se, hvordan han interagerer med symfoniorkesteret.

Dirigenten er den unge danske dirigent Christian Øland.

Publikum skal naturligvis ikke snydes for et vaskeægte nissekor, der er med børn fra Det Sønderjyske Sangcenter.

Billetter kan købes HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk