Oversvømmelsesproblemer i Tøtmose løses i efteråret

2. august 2016 Erhverv

Da regnen 2. juledag sidste år silede ned i timevis og oversvømmede Tøtmose både ude og desværre også inden døre, var bægeret mere end fyldt for nogle af lejerne. De ville ikke tilbage. Andre har været genhuset i flere måneder, inden de vendte tilbage i maj.

”Det var for nogles vedkommende anden gang, de måtte genhuses, og det er naturligvis ikke holdbart – hverken for boligforeningen eller lejerne. Derfor gør vi nu noget. Med projektet anser vi risikoen for gentagelse for at være minimal. Vejret 2. juledag var ekstremt – Beredskabet var ude til 60 såkaldte “hændelser”. Vi vil gøre det yderste for at undgå gentagelser”, siger Frode Sørensen, formand for teknisk udvalg i en pressemeddelelse, og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har i samarbejde med Sønderborg Forsyning valgt at fremrykke byggemodningen af området og allerede nu anlægge det fremtidige system, som omfatter rørledninger, grøfter og bassiner”.

På sigt er det meningen, at området syd for Johanne Hansens Vej byggemodnes. Det er i den forbindelse, at endnu et overfladebassin bliver lavet, ligesom en afløbsledning ventes lagt gennem det nye boligområde fra bassinet til vandløbet Holbæk.

Den videre plan for projektet er, at teknik- og miljøudvalget på sit næste møde, den 9. august, godkender projektet og at der holdes licitation på det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdet ventes udført i september-oktober.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...