På kort tid lærte en gruppe børn hvordan de skriver et MGP-hit

1. juli 2021 Kultur

Torsdag formiddag var der en gruppe på ni børn, som deltog i DR Musikariet hvor de blev undervist i, hvordan de kan skrive sange, der har en chance for en plads til MGP.

Det skorter nemlig på bidrag fra vores mere vestlige egne af Danmark. Derfor trillede DR Musikariet til Alsion i Sønderborg, hvor de unge musikpoder lærte meget mere om at skræddersy et hit.

Og alting var i børnehøjde og derfor hjalp de hinanden med teksten til en sang, som skulle handle om noget, som de kan li’ – og selvfølgelig blev der skrevet en linie om, at de skal have is til forret og slik dessert.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter kurset fik børnene et postkort, hvor der er en QR-kode, som de kan bruge, når de sender deres forslag til en KGP-sang ind.

“Og huske, at det ikke behøves være en færdig sang. Det kanb være et par linier til en tekst eller et par toner. Bliver i valg ud, så får i hjælp til at have jeres sang færdig”, sagde DR-folkene til børnene.

Og det var glade børn, som ved middagtid sagde farvel og tak:

“Det har været supergodt at være med og nu ved jeg, hvordan jeg skal skrive sange”, sagde Daniel, som er elev på Dybbøl-Skolen, hvor han skal i 3. klasse, når ferien er slut.

Artiklen fortsætter under annoncen

Daniel er dygtig på trommer.

“Jeg spiller trommer på værelset hjemme hos min mor og i kælderen hos min far”, sagde han og tilføjede, at det er skolens musiklærer, som foreslog, at han meldte sig til MGP-kurset.

Den to år ældre Emma er også fra Dybbøl-Skolen, hvor hun har musik på skoleskemaet. Hun meldte sig til kurset, fordi hun syntes, det så ud til at blive sjovt.

“Jeg kan godt li’ at synge, spille og prøve nye ting”, sagde hun efter kurset og nu skal hun hjem og tænke lidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu har jeg lært, hvordan man skrive hits og så skal jeg lige tænke over, om jeg vil sende et forslag ind til MGP”.

Du kan SE BILLEDER HER .

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Erhverv, Sønderborg

Kommunen rokerer i ledelsen

30. maj 2023 Erhverv

Carina Scheelke stopper den 10. juni som HR-chef i Sønderborg Kommune. Det er et ønske om at flytte tættere på børn og børnebørn, der gør, at Carina Scheelke rykker til Silkeborgområdet, hvor hun har fået job som afdelingsleder i Silkeborg Ungdomsskole. Derfor konstitueres Leder af Sundhedscenteret Christina Bakke som ny chef for HR i de […]

Læs mere...