På onsdag er der igen poetry slam i Sønderborghus

5. april 2018 Kultur

Onsdag den 11. april kl. 20 kommer europamesteren i poetry slam til Sønderborghus.

Det er den faste slam-vært på Sønderborghus, Peter Dyreborg, der styrer slagets gang. Og udover EM-vinderen Frej Haar kan publikum også opleve den regerende danske mester i slam, Sara Hauge, samt en række lokale talenter.

For dem, der ikke kender poetry slam, er det kort fortalt en blanding af digte, comedy og storytelling.

”Det lyder måske lidt mærkeligtog det er det nok også. Men det er især underholdende”, siger Peter Dyreborg i en pressemeddelelse.

Og ifølge Peter Dyreborg kan du roligt glemme alt, hvad du har lært i skolen om kedelige digte. Slam poetry er nemlig kendt for at være medrivende, og at give alle både gode grin og noget tankevækkende med hjem.

Og det gælder uanset om man er 15 år, 30 år, 45 år eller 60 år og så videre.

Stjernerne i poetry slam

Værten Peter Dyreborg er Danmarks mest kendte navn inden for poetry slam, og han startede scenen på Sønderborghus i september sidste år. EM-vinderen Frej Haar bor til daglig i Sverige, men er faktisk født og opvokset på Amager. Som regel optræder Frej Haar dog hverken på svensk eller dansk, men på engelsk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den regerende danske mester Sara Hauge, som oprindeligt kommer fra Bornholm, har vundet både KBH-mesterskabet og DM hele to gange. Og hun er kendt som en højtråbende, politisk poetry slammer, der samtidig er i stand til at vælte salen med latter.

Udover de erfarne slammere, som Peter Dyreborg inviterer med, kan lokale talenter og poeter også komme på scenen og prøve deres evner af. I april er det blandt andet Tobias Schmidt, der er med for fjerde gang, samt debutanten Louise Rurup Petersen. Men der er også plads til endnu flere lokale fra Sønderborg og omegn, hvis det er.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Én ting er selve showet om aftenen, men for at få flere lokale til at optræde holder vi samme dag en gratis workshop, hvor man kan få tips og tricks. Og hvis man er med på workshoppen, kommer man endda gratis ind til aftenshowet, uanset om man optræder eller ej”, siger Peter Dyreborg.

Og han garanterer, at alle, der kommer forbi til showet, vil opleve både dansk og europæisk slam og poesi i absolut topklasse.

Billet købes i døren

Gratis workshop for poetry slammere kl. 16.00 – tilmelding på peter@peterdyreborg.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. januar 2022 COVID-19, REGIONALT

Regionen inviterer til fjerde stik

19. januar 2022 COVID-19

Regionens sygehuslæger vil i de kommende dage begynde at henvise de patienter, som opfylder kriterierne til en 4. Corona-vaccination. Hvis sygehuslægen vurderer, at det er relevant med en 4. vaccination, vil man fra midten af den kommende uge og frem modtage en invitation i sin e-Boks. Man skal derfor ikke selv kontakte egen læge med […]

Læs mere...