På vej med planer for fejringen af 100-året for genforeningen

16. oktober 2017 Kultur

I 2020 er det 100 år siden Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Det vil blive markeret i hele Danmark og ved en række fælles begivenheder i Syddanmark. I Sønderborg Kommune har udvalget for kulturel og regional udvikling holdt det første interessent- og aktørmøde om en lokal fejring af genforeningen i 2020.

”Nu giver det god mening, at begynde at gøre sig overvejelser om, hvordan man vil markere det lokalt ude i de enkelte kommuner. Vi har i længere tid beskæftiget os med genforeningen, og før sommer besluttede vi, at vi vil samle centrale interessenter og en gruppe af de lokale aktører til en uformel indledende snak om, hvordan vi her i Sønderborg Kommune ønsker at markere genforeningen”, siger formanden for kulturel og regional udvikling, Stephan Kleinschmidt, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foruden medlemmerne i udvalget for kulturel og regional udvikling deltog 11 lokale aktører og interessenter fra bl.a. museerne, teatre, historiske foreninger og forskellige kulturinstitutioner i mødet den 11. oktober. Simon Faber, der er projektleder for den fælles fejring, der planlægges i Genforeningen 2020 sekretariatet, deltog også, og præsenterede status for den fælles fejring.

”Der er mange spændende tanker om den fælles fejring, og vi har kun lige ridset i overfladen i forhold til, hvordan vi vil fejre genforeningen lokalt her i kommunen. En af nøglebegivenhederne for den fælles fejring er festlighederne på Dybbøl Banke, der i 1920 forgik den 11. juli, og som også i 2020 vil blive markeret omkring denne dato. Det falder i øvrigt sammen med weekenden for Ringriderfesten i Sønderborg, så her bliver der mulighed for at tænke nogle ting sammen, fordi vi i forvejen har fest i byen”, siger Stephan Kleinschmidt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...