Pårørende til psykisk syge kan finde god støtte

2. februar 2023 Sønderborg

Det kan føles både svært og ensomt at være pårørende til en nærtstående, der har en psykisk lidelse og de daglige bekymringer og den nagende magtesløshed de pårørende ofte oplever, er en usynlig og meget ensom byrde at bære, fordi det nærmest er umuligt at beskrive og forklare de vanskelige livsomstændigheder, der følger med, når én man har kær, lider af en psykisk sygdom.

At være i et fællesskab med ligesindede har stor betydning for livskvaliteten og for evnen til at mestre livet og rollen som pårørende – og sådan et fællesskab er der klokken 19 til 21 den sidste torsdag i hver måned.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Frivillighedens Hus har foreningen SIND oprettet en pårørendegruppe, der mødes en gang om måneden i et trygt forum, hvor man kan læsse af, få luft og udveksle erfaringer og strategier med hinanden. Gruppen har eksisteret i over 10 år.

“Jeg har været med siden gruppen startede for 10-15 år siden, og det har været afgørende for min livsglæde at dele mine tanker og følelser med andre, der også kender til alle rutsjeturene, som følger med som pårørende. Man håber jo, i sit stille sind, at sygdommen går over, og at éns søn eller datter bliver rask – men inderst inde ved man godt, at det ikke sker. Det er så hårdt at være i, og du kan kun forstå det til bunds, hvis du har oplevet det tæt på”, siger et af medlemmerne til SønderborgNYT

Artiklen fortsætter under annoncen

Afmagt og bristede drømme er stærke emner, der helt naturligt bliver talt om, fordi de er en fællesnævner for, stort set, alle pårørende. I Sønderborgs pårørendegruppe er der et stort ønske om, at flere vil tilslutte sig det trygge fællesskab, fordi der desværre er rigtig mange, der går på en tung og ensom vej uden nogen at betro sig til, når det hele bliver uoverskueligt.

Du finder kontaktoplysninger på SINDs hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...