Palle Mikkelborg åbner folkBaltica med uropførelse

7. maj 2014 Kultur

Åbningen af dette år folkBALTICA-festival onsdag i Alsion bliver et sjældent spændende møde mellem to forskellige musikarter. Dansk jazz’ grand old man, musiklegenden Palle Mikkelborg, har skrevet sit nyeste værk ”Song Tread Lightly On My Heart” direkte til den internationale folkfestival. 
– At festivalens ønske er at hylde den menneskelige stemme føles helt naturligt. Derfor har jeg blandt de mange inspirationer med dybeste respekt valgt den norske digter Olav H. Hauges smukke og stærke digt ”Song…tread lightly on my heart…”. Det er både som inspiration for mit hovedtema – som grundtone – og som titel på koncerten, siger Palle Mikkelborg. 
Mikkelborg har valgt folk-sangerinden Helene Blum som solist denne aften. Alt er komponeret og designet ”med et øre på fortiden og et øje på fremtiden.” 
Besætningen ved koncerten afspejler både mine og festivalens ønsker om kulturel mangfoldighed. Fra det keltiske vest over det afrikanske syd og hav og poesi fra nord til vor tyske nabo og det smukkeste Danmark, fortsætter den danske musiker og komponist, der blandt andet er optaget i den danske kulturkanon.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...