Palle Mikkelborg åbner folkBaltica med uropførelse

7. maj 2014 Kultur

Åbningen af dette år folkBALTICA-festival onsdag i Alsion bliver et sjældent spændende møde mellem to forskellige musikarter. Dansk jazz’ grand old man, musiklegenden Palle Mikkelborg, har skrevet sit nyeste værk ”Song Tread Lightly On My Heart” direkte til den internationale folkfestival. 
– At festivalens ønske er at hylde den menneskelige stemme føles helt naturligt. Derfor har jeg blandt de mange inspirationer med dybeste respekt valgt den norske digter Olav H. Hauges smukke og stærke digt ”Song…tread lightly on my heart…”. Det er både som inspiration for mit hovedtema – som grundtone – og som titel på koncerten, siger Palle Mikkelborg. 
Mikkelborg har valgt folk-sangerinden Helene Blum som solist denne aften. Alt er komponeret og designet ”med et øre på fortiden og et øje på fremtiden.” 
Besætningen ved koncerten afspejler både mine og festivalens ønsker om kulturel mangfoldighed. Fra det keltiske vest over det afrikanske syd og hav og poesi fra nord til vor tyske nabo og det smukkeste Danmark, fortsætter den danske musiker og komponist, der blandt andet er optaget i den danske kulturkanon.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 112, Gråsten

To natteture for Brand og Redning

18. maj 2021 112

Natten til tirsdag måtte brandvæsnet ud på to ture – og den første var til Imerco i Gråsten, hvor der var gang i brandalarmen ved midnatstid. “Vi var indenfor og kigge os omkring, men der var intet galt”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. Klokken 00:24 kom der gang i den automatiske […]

Læs mere...