Påskeudstilling i Nygård

8. april 2019 Kultur

Den gamle skovfogedbolig Nygård i Nørreskoven danner igen ramme om en kunstudstilling,  der er et led i de mange alsiske påskeudstillinger.

I år udstiller under temaet “SPOR”  værker fra kunstnere med tre forskellige udtryksformer. Hanne Schmidt, oliemaleri. Britta  Egebjerg, fotografi og Anette Zierau, skulptur og opstillinger.

Der er fernisering skærtorsdag klokken 15.00 med musikalsk indslag af Jens Westermann-Rasmussen fra Sønderborg Musikskole, skriver Foreningen Nygård.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunstnerne

Maleren Hanne Schmidt er i sine oliemalerier optaget af skildringer af efterladte rum med spor, som vidner om et levet liv. Der er ikke personer til stede i billederne, det menneskeskabte er kun til stede i form af deres efterladenskaber.

Britta Egebjerg er i sine fotografiske motiver optaget af de, lag der ligger bag ved det umiddelbart synlige. Hun fotograferer ikke for at fastholde noget, hun har set men af de tanker og følelser, der opstår i mødet med det sete.

Artiklen fortsætter under annoncen

Annette Zierau deltager i årets påskeudstilling med skulpturer og opstillinger bl.a.  med udgangspunkt i naturen og lyriske og historiske oplevelser. Hun har særligt øje for det, som i udgangspunktet måske virker simpelt og uinteressant. Hun samler gerne det op som andre har smidt væk, for at bruge det som grund i sine værker.

Udstillingen på Nygård er åben alle dage i påsken fra kl. 13.00 – 17.00.

Gennem mange år har påskeudstillingerne på Nygård været velbesøgte også på grund stedets meget smukke omgivelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er mulighed for at købe kaffe og brødtorte.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Du glemmer kulden når du hører varme brasilianske rytmer

8. februar 2023 Kultur

Der er koldt derude, men frygt ikke for Sønderborg Jazzclub inviterer til jazz med varme brasilianske rytmer spillet af Alexander Kraglund Quarteto. Alexander Kraglund anses for at være en af de bedste violinister indenfor brasiliansk musiktradition, og han har i de seneste år også udmærket sig både som mundharpespiller og sanger. Med en ufornægtelig autencitet […]

Læs mere...