Penge til kollektiv landsby-trafik

28. februar 2015 Samfund

Transportministeriet har lavet en pulje til forbedring af den kollektive trafik i landdistrikterne. Der er afsat 57 mio. kr. i hvert af årene frem til 2017.

Tanken med puljen er, at der skal komme en infrastruktur med kollektiv trafik, som gør det lettere at bo udenfor de såkaldte centerbyer. Rigtigt mange steder føler man sig udelukket fra en stor del af aftentimernes kulturelle tilbud i Sønderborg, hvis ikke man har en bil.

Puljen støtter følgende formål:landsby

Investeringer i infrastruktur der understøtter konkrete tiltag med forbedringer af kørselstilbuddet, enten udvikling af nye ruter eller forbedringer af eksisterende ruter, således at det samlet bidrager til at gøre den kollektive trafik i yderområderne bedre

Forbedringer og indretning af skole- og uddannelses busser

Anskaffelse af landsbybusser – forudsat at ejerskabet er kommunalt

Transport i forbindelse med småøer og andre øer uden fast forbindelse

Innovative tiltag der understøtter: Samkørsel/delebiler/landsbybusser, herunder bevilling af minibus/landsbybus til landdistrikt. Dog kan anlæg til samkørsel så som p-pladser ikke støttes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ansøgningen kan være enten til forsøg, som kan afdække nye og innovative idéer, eller til projekter/ordninger, der giver en generel forbedring af tilbuddet til passagerer og derigennem tiltrækker flere passagerer i yderområderne.

Forvaltningen laver en ansøgning til puljen. Erfaringerne fra forsøget med en Landsbybus i Dynt-Skelde-Gammelgab ligger til grund for dele af ansøgningen.

Ansøgningen skal drøftes på Landdistriktsudvalgets møde på torsdag.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...