Per Nielsen har spillet i Sønderjyllands Symfoniorkester i hele 40 år

18. december 2018 Kultur

Den 1. januar 2019 er en helt særlig dag for Sønderjyllands Symfoniorkester og specielt for en helt bestemt musiker: Trompetist Per Nielsen, som har 40 års jubilæum i orkestret. Jubilæet markeres ved nytårskoncerten i Alsion i Sønderborg lørdag den 5. januar.

I oktober i 1978 stillede Per Nielsen sammen med en snes andre trompetister op til konkurrencen om den ledige stilling som trompetist i Sønderjyllands Symfoniorkester.

”Det var et job, som jeg havde drømt om lige siden, jeg voksede op i Sønderborg og så musikerbussen køre afsted med musikerne, når de skulle ud og lave koncerter. Bare det var mig tænkte jeg”, siger Per Nielsen, som gik til konkurrencen og var dødspændt, for det var lige nøjagtigt dén plads, som han gerne ville vinde.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg fik stillingen og var fuldstændig overvældet”, siger Per Nielsen i en pressemeddelelse.

Inden da var Per Nielsen i militærorkestret Slesvigske Fodregiments Musikkorps i Haderslev.

Per Nielsen er – modsat mange andre professionelle musikere – ikke født ind i en musikerfamilie.

”Vi havde i vores familie aldrig lyttet til klassisk musik, og jeg havde spillet i militærorkester. Pludselig skulle jeg sidde og spille 1. trompet til en Brahms symfoni – det var totalt fremmed for mig. Men jeg havde nogle super gode kolleger. Blnadt andre tidligere solotrompetist Flemming Neergaard Pedersen, som arrangerer meget for orkestret i dag. Han var en gave for mig. Han guidede mig super godt”, fortæller Per Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Thumbs up fra Pavarotti

Per Nielsen kan opremse mange store oplevelser med orkestret. En af de allerstørste var til en prøve med Luciano Pavarotti, hvor man som musiker vist måtte knibe sig lidt i armen. Per Nielsen skulle spille indledningen til ”O Sole Mio” med det, han kalder ”blærerøvstrompet”.

”Da jeg havde spillet den, glemmer jeg aldrig, at han vender sig om og giver mig thumbs up. Det var fantastisk!”.

Gennem sine 40 år i Sønderjyllands Symfoniorkester har Per Nielsen set en stor forvandling af orkestret.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg vil sige, at orkestret er blevet en klasse eller to bedre og er utroligt velspillende i dag. Vi har rigtig mange dygtige individualister. Nu præsterer vi ind i mellem sådan, at jeg tænker hold da op, er det virkelig os? Det er en fornøjelse at have været med til sådan en udvikling.”

40 år er gået, men Per Nielsen er bestemt ikke færdig med musikken. Han er i dag en særdeles aktiv musiker både i Sønderjyllands Symfoniorkester og i sin solokarriere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2023 Augustenborg, Erhverv

Ingen færge mellem Als og Ærø resten af ugen

2. oktober 2023 Augustenborg

Ærøfærgerne skriver på deres hjemmeside, at der ikke sejles mellem Als og Ærø resten af ugen frem til søndag. Det skyldes tekniske problemer, skriver rederiet. Lørdag kolliderede Færgen Skjoldnæs med en mole i Fynshav. Kollisionen gik ud over agterrampen på færgen, som har fået et skub, forklarede Thomas Norrild, økonomichef ved Ærøfærgerne. Skjoldnæs sejlede som […]

Læs mere...