Pernille Vermund til dagligstuemøde på Hotel Comwell

22. august 2018 Politik

Jens Peter Kock, der tidligere har været borgmester i Sydals Kommune, er nu med i Nye Borgerlige. Og derfor var han med, da partiformand Pernille Vermund onsdag middag var på kort visit i Sønderborg, nærmere bestemt på Hotel Comwell.

“Jeg kalder det dagligstuemøder, når jeg tager rundt i landet og snakker med forskellige mennesker. På møderne fortæller jeg selvfølgelig om Nye Borgerlige og det, som vi står for”, siger Pernille Vermund til SøndrborgNYT.

Jens Peter Kock er glad for, at Pernille Vermund har skabt Nye Borgerlige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Partifællerne Pernille Vermund og Jens Peter Kock.

“Oprindeligt kommer jeg fra Fremskridtspartiet og blev borgmester for Fælleslisten, så jeg fik virkeligt åbnet øjnene, da Nye Borgerlige pludselig dukkede op”, siger Jens Peter Kock til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Jens Peter Kock har arbejdet med politik i rigtigt mange år.

“Og jeg har set, hvordan politikere lover og lover for så at ende med at udvide budgetterne”, siger han og tilføjer, at nu skal Sønderborg jo til at spare igen.

Han giver stigende lønninger en del af skylden for budgetudvidelserne.

“Og så ansætter kommunerne jo flere og flere akademikere og færrre med det, som vi kalder varme hænder”, siger Jens Peter Kock.

Luk jobcentrene

Pernille Vermund har i længere tid haft øjnene fæstnet på jobcentrene.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er utroligt, at vi stadig har dem, når de tydeligvis ikke magter de opgaver, som de har fået. De fastholder i stedet syge og de klientgør ledige. Jeg mener, at det kun er to procent af de ledige, som jobcentrene hjælper i arbejde”, siger hun.

“Ledighed er en opgave, som det offentlige ikke kan håndtere, så måske skal de over til nogle private”.

Hun tilføjer, at det koster 3,5 milliarder kroner om året at drive jobcentrene.

Mærkesagen over dem alle

Den vigtigste sag for Nye Borgerlige er flygtninge og indvandrere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores ufravigelige krav er et asylstop. Vi kræver, at udlændinge i Danmark skal forsørge sig selv og så skal kriminelle udlændinge udvises allerede efter første dom”, siger Pernille Vermund.

“Der er mennesker, der bliver bange, når de møder en flok udlandske unge på gaden. Og sådan skal det ikke være. Her i landet er det vigtigt, vi har tillid til hinanden og er trygge”, siger partiformanden.

“Vi vil ikke have bander, der umotiveret overfalder folk og vi vil ikke have grupper, som brænder biler af. Den slags giver utryghed”, siger Pernille Vermund. Hun mener ikke, det kan være rigtigt, at muslimer lader deres tro stå foran det at være i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klimaet tæller også

Nye Borgerlige tænker også på klimaet.

“Og det deler vi op i energipolitik, hvor vi skal vælge de energiformer med mindst belastning og det skal være til en rimelig pris”, siger Pernille Vermund.

“Og det miljømæssige er, at vi skal kunne indånde ren luft, drikke rent vand  og naturen skal der passes på”.

Stiller op i Sønderborg

Pernille Vermund har været i Sønderborg flere gange.

“Og det er jo en flot og skøn by, så jeg tænkte, at her vil jeg virkelig gerne stille op, når der er valg”, siger hun.

Sønderjylland har i forvejen mange vælgere, der sætter kryds ved Dansk Folkeparti – og lokalt får DFs Jan Rytkjær Callesen en konkurrent, der er meget klar og tydelig.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Uddannelse, Sønderborg

Åbent Hus på Erhvervsakademi SydVest i Alsion i morgen lørdag

3. februar 2023 Uddannelse

Erhvervsakademi SydVest, EASV, i Sønderborg inviterer til åbent hus i morgen, lørdag den 4. februar, i Alsion, hvor alle interesserede kan kigge forbi. På dagen vil der være mulighed for at møde nuværende studerende, undervisere og vejledere. Det skriver EASV. Til åbent hus-arrangementet er der mulighed for at møde nuværende studerende samt undervisere og vejledere, […]

Læs mere...