Peter Hansen: Vi skal sætte pris på vi er lidt mere erhvervsvenlige

5. september 2016 Erhverv

Peter Hansen, borgmesterkandidat for Venstre og byrådsmedlem siger til SønderborgNYT.

“Erhvervsvenlighedsmålingen viser, vi har den rigtige retning og det er jo først nu, at Vækstrådet er klar til at sætte handling bag alle de tanker, der er gjort”, siger Peter Hansen.

Vækstrådet har samlet en masse informationer fra erhvervslivet. De er blevet analyseret og skal bruges til at skrue nogle indsatser sammen, som vil gavne erhvervslivet og dermed hele kommunen.

“Når man læser analysen, så er det vigtige, at kommunen får kredit for de ting, som den kan påvirke”, siger Peter Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der, hvor Sønderborg ligger lavt, det er i statistiske ting – og det kan handle om demografi, infrastruktur og lignende.

“Det er jo ting, som det er svært at gøre noget ved på kort sigt – og hvis nu de vægtes højt i analysen, så kan vi jo gøre, hvad pokker vi vil – uden at det rykker noget”, siger Peter Hansen, der altså mener, at det er fint, at Sønderborg bevæger sig i den rigtige retning.

Formanden for Erhvervsudvalget

“Vi har fundet sporet og er på vej frem”, siger formand for Erhvervsudvalget Ole W. Stenshøj til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han har brugt tid på at kigge erhvervsvenlighedsanalysen igennem.

“Nu er vi gået 10 pladser frem og det ville være dejligt at vide, hvilke ting der vægtes og hvor meget de vægtes i det samlede billede”, siger Ole W. Stenshøj.

“Men uanset, hvad der vægtes meget og lidt, så er målingen jo fin, fordi alle kommuner gør, hvad de kan for at blive bedre”, siger han. Og det betyder, at alle kommuner bliver bedre.

“Og i målinger skal nogen være i top 5 og nogen skal ligge i bunden. Sådan er det jo”, siger Ole W. Stenshøj.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk