Peter Sandkamm-Møller-maleri skænket til Kunstfonden

29. april 2017 Kultur

Efterkommere efter en mangeårig familielæge i Augustenborg har skænket Sønderborg Kommunes Kunstfond et oliemaleri af Peter Sandkamm-Møller.

Maleriet forestiller Augustenborg Slot, set fra slotsparken.

I Augustenborg Slotspark kunne Hans Harbeck fra Randers kunne forvisse sig om, at maleriet er en yderst vellignende gengivelse af slottet. Det er sekretær i Kunstfonden, Irma Lundsgaard, der tager imod. Foto: Sønderborg Kommune

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Sandkamm-Møller var en meget produktiv kunstner. En større serie af hans malerier kan ses på plejecenter Amaliehaven i Augustenborg og på Guderup Plejecenter.

Maleriet er skænket af Hans Harbeck, som sammen men sin kone tog turen fra deres hjem i Randers til Augustenborg for at aflevere det i de omgivelser, hvor det var blevet til. Hans Harbeck fortæller, at maleriet har haft plads i hans barndomshjem på Storegade 73 i Haderslev i al den tid, han kan huske.

”Jeg ved ikke, hvornår eller hvordan mine forældre har anskaffet billedet, eller om det er gået i arv. Min mor, Eleonora, stammer fra Augustenborg, og hendes far, Mathias Agerley, var læge med praksis på Storegade i Augustenborg i en menneskealder. Der er parkeringsplads dér, hvor huset lå dengang. Min bedstefar praktiserede, til han blev 90 år, og huset blev aldrig moderniseret. Hans lægepraksis var således et fund for museer, og det er i dag udstillet på Steno Museet i Aarhus”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommunes Kunstfond har foreløbig med tak modtaget gaven. Der vil senere blive taget stilling til, hvor maleriet skal hænge.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Nordborg, Frivillige

Frivillig fra Røde Kors fik ‘Covid-19 Prisen’

24. september 2021 Nordborg

Ellen Iversen fra Røde Kors i Sønderborg har fredag ved Frivilligfesten fået overrakt ‘Covid-19 Prisen’, fordi hun  formåede –  efter en henvendelse fra Sønderborg Kommune om vaccineledsagelse til sårbare ældre – på bare to arbejdsdage at koordinere en sådan hjælp. Den frivillige opgave indebar to måneders indsats med at rekruttere frivillige og sørge for at […]

Læs mere...