Peter Sandkamm-Møller-maleri skænket til Kunstfonden

29. april 2017 Kultur

Efterkommere efter en mangeårig familielæge i Augustenborg har skænket Sønderborg Kommunes Kunstfond et oliemaleri af Peter Sandkamm-Møller.

Maleriet forestiller Augustenborg Slot, set fra slotsparken.

I Augustenborg Slotspark kunne Hans Harbeck fra Randers kunne forvisse sig om, at maleriet er en yderst vellignende gengivelse af slottet. Det er sekretær i Kunstfonden, Irma Lundsgaard, der tager imod. Foto: Sønderborg Kommune

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Sandkamm-Møller var en meget produktiv kunstner. En større serie af hans malerier kan ses på plejecenter Amaliehaven i Augustenborg og på Guderup Plejecenter.

Maleriet er skænket af Hans Harbeck, som sammen men sin kone tog turen fra deres hjem i Randers til Augustenborg for at aflevere det i de omgivelser, hvor det var blevet til. Hans Harbeck fortæller, at maleriet har haft plads i hans barndomshjem på Storegade 73 i Haderslev i al den tid, han kan huske.

”Jeg ved ikke, hvornår eller hvordan mine forældre har anskaffet billedet, eller om det er gået i arv. Min mor, Eleonora, stammer fra Augustenborg, og hendes far, Mathias Agerley, var læge med praksis på Storegade i Augustenborg i en menneskealder. Der er parkeringsplads dér, hvor huset lå dengang. Min bedstefar praktiserede, til han blev 90 år, og huset blev aldrig moderniseret. Hans lægepraksis var således et fund for museer, og det er i dag udstillet på Steno Museet i Aarhus”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommunes Kunstfond har foreløbig med tak modtaget gaven. Der vil senere blive taget stilling til, hvor maleriet skal hænge.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. juni 2023 Kultur, Sønderborg

Skarp og underholdende sommerrevy

4. juni 2023 Kultur

Dette års udgave af Sønderborg Sommer Revy Show kommer flot omkring i adskillige aktuelle numre – og flere af dem er lokale. Der er lidt om ringridning, Als-Fynbroen, borgmesteren, vindmøller og så alt det andet fra nær og fjern, som de fleste af os også har en mening om. Hvis du kan li’ at blive […]

Læs mere...