Plan: Halmfyret fjernvarmeværk i Nordborg

6. marts 2015 Nordborg

Sønderborg Forsynings bestyrelse har besluttet at arbejde videre med et projekt om et nyt halmfyret fjernvarmeværk i Nordborg.

Mandag vedtog bestyrelsen at arbejde videre med et projekt, som skal forsyne hele Nordborg, Havnbjerg, Svenstrup og Guderup med fjernvarme om få år. Projektet kommer til at indeholde en 12 MW biobrændselskedel, der fyres med halm sandsynligvis kombineret med træflis, skriver Sønderborg Forsyning i en pressemeddelelse.

”Vi tager nu initiativet til at løse varmeforsyningen i Nordborg, både for de eksisterende og for ny kunder i området”, siger bestyrelsesformand Svend Erik Petersen.download

Artiklen fortsætter under annoncen

”Projektet bliver tæt koordineret med Sønderborg Kommunes kommende varmeplan og vi ønsker et tæt samarbejde med Nordborgs nuværende fjernvarmeforsyning, så vi sikrer en sammenhængende og effektiv varmeforsyning på Nordals”, siger han.

Investeringen er på ca. 300 mio. kroner og skal sikre billig varme for de nuværende og kommende kunder.

”Vores foreløbige beregninger viser at vi kan tilbyde en konkurrencedygtig varmepris for alle vores kunder, når det nye værk er klar om et par år”, siger direktør for Sønderborg Forsyning Lars Riemann.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil nu blive udarbejdet et konkret projektforslag samt et forslag til finansiering, hvorefter bestyrelsen vil se på det igen, inden den endelig beslutning træffes.

Projektet indeholder et fjernvarmeværk på 12 MW, en væsentlig udbygning af fjernvarmenettet i området og det vil tage 5-7 år før det er fuldt udbygget­.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. august 2021 Erhverv, Sønderborg

På lørdag er der Sommerfest på Bryggertorvet

2. august 2021 Erhverv

Nova Data er igen initiativtager til et brag af en Sommerfest på Bryggertorvet i Sønderborg, hvor først Michael Vogensen og derefter Downtown Dynt giver koncert. Brygertorvet er pladsen mellem Føtex og Nova Data. “Når det både er Michael Vogensen og Downtown Dynt, der spiller, så skyldes det, at ESET, som er et firma, der leverer […]

Læs mere...