Plan: Halmfyret fjernvarmeværk i Nordborg

6. marts 2015 Nordborg

Sønderborg Forsynings bestyrelse har besluttet at arbejde videre med et projekt om et nyt halmfyret fjernvarmeværk i Nordborg.

Mandag vedtog bestyrelsen at arbejde videre med et projekt, som skal forsyne hele Nordborg, Havnbjerg, Svenstrup og Guderup med fjernvarme om få år. Projektet kommer til at indeholde en 12 MW biobrændselskedel, der fyres med halm sandsynligvis kombineret med træflis, skriver Sønderborg Forsyning i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi tager nu initiativet til at løse varmeforsyningen i Nordborg, både for de eksisterende og for ny kunder i området”, siger bestyrelsesformand Svend Erik Petersen.download

”Projektet bliver tæt koordineret med Sønderborg Kommunes kommende varmeplan og vi ønsker et tæt samarbejde med Nordborgs nuværende fjernvarmeforsyning, så vi sikrer en sammenhængende og effektiv varmeforsyning på Nordals”, siger han.

Investeringen er på ca. 300 mio. kroner og skal sikre billig varme for de nuværende og kommende kunder.

”Vores foreløbige beregninger viser at vi kan tilbyde en konkurrencedygtig varmepris for alle vores kunder, når det nye værk er klar om et par år”, siger direktør for Sønderborg Forsyning Lars Riemann.

Der vil nu blive udarbejdet et konkret projektforslag samt et forslag til finansiering, hvorefter bestyrelsen vil se på det igen, inden den endelig beslutning træffes.

Projektet indeholder et fjernvarmeværk på 12 MW, en væsentlig udbygning af fjernvarmenettet i området og det vil tage 5-7 år før det er fuldt udbygget­.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk