Planen for Ungekultur mangler nu kun at blive godkendt i Byrådet

7. maj 2021 Politik

Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme har godkendt den nye Plan for Ungekultur 2021-2024 og nu skal den økonomi, som skal gøre det muligt at implementere og understøtte planen. Plan for Ungekulturen skal endeligt godkendes i Byrådet.

”Det skal være attraktivt og spændende at være ung i Sønderborg, og det mener jeg, den nye plan skaber en god platform for. Selve processen med at skabe planen peger i den rigtige retning, fordi det er de unge selv, der har udpeget de områder, planen har fokus på. Så nu håber jeg, at rigtig mange af kommunens unge tager planen og dens værtøjer til sig og udnytter de døre, den åbner”, siger formand for udvalget, Stephan Kleinschmidt, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Processen med planen er drevet af de unge selv. En arbejdsgruppe har arrangeret nogle workshops, hvor unge fra forskellige områder og interessegrupper deltog, og på den baggrund har de formuleret planen. De har også haft et par dialogmøder med politiker-udvalget.

Arbejdsgruppen har udpeget fire fokusområder: Velvære, demokrati og samfund, fællesskaber og ungdomskulturhuset Mejeriet.

”Jeg synes, det er nogle meget væsentlige områder, de unge peger på og derfor er jeg gerne med til at støtte arbejdet. Det er de unge, der skal løfte demokratiet i fremtiden, så det er for mig glædeligt, at de gerne vil arrangere aktiviteter med fokus på debatter, demokratisk forståelse, sparring og information”, siger udvalgets næstformand Jesper Kock.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Oprettelse af et husråd i Mejeriet er også en god demokratisk funktion og en øvelse, som kan være med til at vække fleres interesse for demokrati og medindflydelse

Udvalget anbefaler, at Byrådet godkender planen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Risiko for skybrud mandag morgen og formiddag

27. juni 2022 Samfund

I det sønderjyske er de første lyn også blevet registreret – og det første skybrud kan være lige på trapperne, skriver TVs Vejret. Et lavtryk med tilhørende koldfront ligger på tværs af landet og giver i de tidlige morgentimer kraftige regnbyger i det jyske. Det giver risiko for kraftige tordenbyger, der kan være med skybrud. […]

Læs mere...