Planen for 161 nye boliger ved Bosager er klar

8. februar 2023 Politik

Et flertal i Økonomiudvalget har givet en principiel godkendelse af kommunal grundkapital til opførelse af 61 almene boliger ved Bosager. Ejeren af en grund ved Bosager ønsker at sælge matriklen til en bygherre, som i samarbejde med en boligforening vil opføre almene og private boliger på grunden. Projektet omfatter 61 almene boliger som lejligheder og rækkehuse samt 100 private lejligheder.

”Vi er meget tilfredse med, at arealet bliver bebygget, og det er meget positivt, at der nu kommer flere bynære lejligheder i Sønderborg. For det nye boligområde vil understøtte behovet for lejeboliger til tilflyttere og borgere i kommunen, der gerne vil flytte til Sønderborg By, tæt ved vandet og tæt ved motorvejen. Sønderborg Kommune har en målsætning om at være 77.000 borgere inden 2030, og det kræver ca. 1500 nye boliger i alle dele af kommunen, hvor søgningen er stærkest efter boliger i Sønderborg By, så det her er en rigtig god start”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden 2006 har der været en lokalplan til boliger på arealet ved Bosager. Lokalplanen for boliger i Christiansparken, som det nye område kommer til at hedde, giver mulighed for opførelse af etageboliger i op til fem etager. Der er ønske om at begynde byggeriet af de almene boliger i år eller næste år.

”De nye boliger ved Bosager kan også bruges som studieboliger eller som den første bolig efter endt studie, når man har fået job. Tiltrækning og fastholdelse af studerende og nyuddannede er af ekstrem vigtighed for Sønderborg Kommune, og derfor er bynære boliger vigtige for os, fordi det understøtter et stærkt studiemiljø i Sønderborg. Samtidig kan boligerne ved Bosager være et springbræt til at komme ind på boligmarkedet i Sønderborg Kommune”, siger næstformand i Økonomiudvalget, Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den forventede samlede byggesum er på ca. 134 millioner kroner, og dermed bliver den forventede kommunale grundkapital på 16-17 millioner.

”På mødet i Økonomiudvalget drøftede vi, hvor vi skal finde pengene og de kommer ind gennem eksempelvis salg af grunde”, siger borgmesteren.

Byrådet skal senere tage stilling til den endelige godkendelse og finansiering af boligforeningens projekt.

Fakta

Det påtænkte byggeri ved Bosager omfatter en kombination af alment og privat byggeri med sammenlagt 161 nye boliger:

Artiklen fortsætter under annoncen

61 almene boliger

39 lejligheder á ca. 104 m2

22 rækkehuse i to plan á ca. 110 m2

100 private lejligheder opført i fem punkthuse på hver fem etager.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...