Pligtende Kalder på den sjoveste og mest tænksomme måde

21. januar 2016 Kultur

Torsdag aften nød godt tres gæster i Sønderborghus en virkelig god, sjov og underholdende med Pligten Kalder, som har en række sange, hvor det skinner klart igennem, der er tænkt over teksterne.

Depressioner skal klares med en sang, så sparer samfundet medicinudgiften", siger Torben Steno som optakt til: Hvorfor er jeg ikke død.

Depressioner skal klares med en sang, så sparer samfundet medicinudgiften”, siger Torben Steno som optakt til: Hvorfor er jeg ikke død.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og ind imellem orkesteret dryssede sange ud til publikum, blev der snakket og snakket og snakket.

“Når vi spiller må I også gerne snakke, hente øl og sådan. I må bare ikke være stille. Det kan jeg slet ikke ha'”, siger Johan Olsen, som iøvrigt er forsker ved Københavns Universitet. Det er også forbudt at danse.

“I ved jo, hvordan kroppen ser ud, når i danser”, siger Johan Olsen.

“I skal huske, han plejer at se på kroppen gennem et mikroskop og så skal den ligge helt stille. Hvis der er liv, så er det som regel noget, der udvikler sig dårligt”, siger Torben Steno.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sangen der stopper depressioner

Det sker indimellem, at livet kan føles både trist, gråt og meningsløst.

Hvorfor føler man sig dum, når mman finder sine nøgler, når de har været væk, spørger Johan Olsen.

Hvorfor føler man sig dum, når man finder sine nøgler, når de har været væk, spørger Johan Olsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det har vi skrevet en meget positiv sang om. Den hedder: Hvorfor er jeg ikke død. Står du en dag ved afgrunden, så syng den – og spar samfundet for en masse medicinudgifter “, siger Torben Steno.

Livet og døden er store spørgsmål – og druk er et lige så stort spørgsmål. Det høres tydeligt i den eksistentielle tekst til Jeg kan ikke finde mine nøgler.

“Når man har drukket rigeligt, så sker det, at nøglerne pludselig er væk og man leder og leder – og finder dem”, siger Johan Olsen og fortæstter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“I stedet for at blive jublende glad, så føler man sig bare dum. Det er sgu’ da underligt”.

Fold dig ud med alderen

Forresten har adskillige af os noget at se frem til, når vi bliver ældre.

“De af jer, der får Alzheimer kan se frem til den første tid, for der kan i virkelig udfolde jer”, siger Torben Steno, der netop havde slået streg under, han er ældste mand i bandet.

“Det fornemmer man klart”, lød det fra de andre.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...