Politiet forlænger ordningen med nattelivszone i Sønderborg

Politiet forlænger nattelivszonen. Arkivfoto: Ole Kæhler
Politiet forlænger nattelivszonen. Arkivfoto: Ole Kæhler
11. marts 2024 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Politiet forlænger nattelivszonen i Sønderborg, der blev indført i marts ’22 for en periode på to år.

”Det er vores opfattelse, at den nuværende nattelivszone har en forebyggende effekt. Der har været færre sager end tidligere om eksempelvis overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og restaurationsloven, ligesom der har været mindre uro og uorden siden nattelivszonen blev indført”, siger politidirektør Frits Kjeldsen i en pressemeddelelse.

”Vi har besluttet at forlænge nattelivszonerne, fordi vi kan se, at der fortsat sker lovovertrædelser i nattelivet. I Sønderborg oplever vi, at kriminelle grupperinger er mindre fremtrædende end tidligere i det område, som er omfattet af nattelivszonen”, siger Frits Kjeldsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden en lovændring den 1. juli 2021 kan personer, der bliver dømt for bestemte former for kriminalitet i nattelivet, idømmes et forbud mod at gå på barer, diskoteker og lignende steder mellem midnat og klokken 5.00. Forbuddet betyder også, at de dømte ikke må færdes i de nattelivszoner, som politikredsene har oprettet.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i perioden fra 1. juli 2021 til 31. december 2023 udstedt 70 opholdsforbud til 66 forskellige personer.

Opholder man sig trods opholdsforbud i en nattelivszone, kan man i førstegangstilfælde forvente en bøde på 10.000 kroner. Ved gentagelse vil straffen som udgangspunkt være fængsel i 30 dage. Syd- og Sønderjyllands Politi har i perioden fra 1. juli 2021 til 31. december 2023 haft tre sager om overtrædelse af opholdsforbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er vores oplevelse, at både restauratører og gæster i nattelivet er bevidste om konsekvenserne af at forøve vold og uorden inden for nattelivszonen. Nattelivszonen er med til at gøre det tryggere at færdes i byen. Zonerne påvirker ikke andre borgere, men er udelukkende et værktøj til at holde dømte kriminelle væk fra nogle af de steder, hvor flest mennesker går i byen i de sene aften- og nattetimer”, siger politidirektøren Frits Kjeldsen.

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...