Politiet: Oplys aldrig NemId- og kontooplysninger til nogen

1. februar 2020 112

I den seneste tid har politiet fået flere henvendelser fra borgere, der har været udsat for bedragerier, hvor kriminelle har lokket NemID- og kontooplysninger ud af dem.

“Der er helt klart tale om udspekulerede telefonopkald, der umiddelbart virker meget troværdige”, fortæller vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsesenhed i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at de ofte oplever, at de kriminelle har udgivet sig for at være fra politiet eller for at være fra en anden myndighed, hvor de understreger, at de har akut brug for oplysningerne. I andre tilfælde har de brugt rigtige politiansattes navne.

Oplys aldrig NemID-koder

Vicepolitiinspektøren understreger, at hverken banker, politi eller andre myndigheder ville bede om at få udleveret NemID-adgangskode, NemID-engangskoder eller kontonumre.

Han opfordrer derfor borgerne til at bruge deres kritiske sans.

“De kriminelle spiller på, at de lyder myndige og overbevisende, når de udgiver sig for at være fra banken, politiet, skattemyndighederne eller skifteretten”, forklarer han og understreger:

“Men uanset hvor overbevisende de lyder, så vil en rigtig betjent og en rigtig bankrådgiver aldrig bede om at få udleveret personlige oplysninger på denne måde. Så tro ikke på dem, og udlever aldrig oplysningerne”.

Skrevet af: Ole [email protected]
6. december 2023 Politik, Sønderborg

Tysk rederi vil sejle faste ture mellem Flensborg og Sønderborg

6. december 2023 Politik

Et tysk rederi har henvendt sig til Sønderborg Havn og Sønderborg Kommune med ønske om at starte en fast turbåd mellem Flensborg og Sønderborg fra midten af marts måned. Rederiet ønsker at sejle to til tre gange dagligt med op til 50 passagerer mellem Flensborg og Sønderborg til ultimo oktober. Sikkerhedsregler siger, at området, hvor […]

Læs mere...